Közérzet · 2020.02.19.

HEKKELJÜK MEG! – Civilek kontra nemzeti konzultáció

Néhány nappal ezelőtt egy veszprémi fiatalember fejéből pattant ki az ötlet, amit azonnal meg is valósított: Facebook-csoportot szervezett a legújabb nemzeti konzultáció meghekkelésére!

Az látásra is igen amatőr mozgalomnak tűnő kezdeményezés azonban nem várt népszerűségnek örvend: pár nap alatt csaknem 14 ezren csatlakoztak hozzá.


A #Hekkeljük meg a Fidesz nemzeti konzultációját! oldalhoz folyamatosan csatlakoznak más kisebb-nagyobb csoportok az ország minden tájáról. A kezdeményezőknek egyelőre nincs pontos elképzelésük arról, hogy a kitöltetlen konzultációs íveteket miként gyűjthetik be, hogyan és kihez juttatják el úgy, hogy ne kerülhessenek avatatlan kezekbe. Egyesek szerint a kérdőíveket az ellenzéki pártoknak kellene összegyűjteniük. Szerintük ezzel lehetne demonstrálni, hogy azok vannak többségben, akik változást szeretnének.

Számos hozzászólás és ötlet merült fel, önkéntes ívbegyűjtők is jelentkeztek a környező településekről. Érdeklődésünkre az adminisztrátorok egyike elmondta, hogy szigorú szabályok szerint törölnek minden, a témához nem kapcsolódó hozzászólást.

hekkeljuk

(Az újabb nemzeti konzultációt a Fidesz-KDNP balatonfüredi zárt frakcióülésén jelentette be a képviselőknek Orbán Viktor miniszterelnök. A témák között a börtönkártérítések, a gyöngyöspatai szegregáltan oktatott cigányoknak megítélt kártérítés ügyei is szerepelnek. Az előző héten a Kormányinfón pedig azt közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy összesen kilenc kérdés lesz a kérdőíven, ám hogy pontosan mit kérdeznek majd, azt egyelőre nem jelentették be. A konzultációs íveket várhatóan márciusban kézbesítik.)


[fbcomments]