Kék / Kultúra · 2016.02.26.

Hegyeshalmi László maradt az igazgató

A két pályázó közül Hegyeshalmi László jelenlegi igazgatót választotta meg újra a csütörtöki közgyűlés a Művészetek Háza vezetői pozíciójára. A megbízása öt évre szól, azaz 2016. április 1-jétől 2021. március 31-ig.

A pályázat benyújtása és elbírálása törvényileg szabályozott, a kiírásban számos feltétel mellett a jelentkezőknek például az alkotóművészet vagy a közművelődés területén kellett felsőfokú végzettséggel rendelkezniük és legalább ötéves szakmai tapasztalatot is elvártak.


Hegyeshalmi László festőművész, grafikus. Tanulmányait a szombathelyi Tanárképző Főiskolán 1976-ban, a Magyar Képzőművészeti Főiskolán 1982-ben fejezte be, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 2003-ban kulturális menedzser szakot végzett. 1982–88 között tagja volt a budapesti Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, 1985-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Festészeti és grafikai munkája mellett alkalmazott grafikával, könyv- és plakáttervezéssel, látványtervezéssel és vizuális pedagógiával foglalkozik, kurátorként kortárs művészeti kiállításokat szervez, rendez. 2003-tól a veszprémi Művészetek Háza igazgatóhelyettese, 2006-tól igazgatója.


[fbcomments]