Kultúra · 2021.10.14.

Hazafelé: mi az, ami fontos az életben?

A Hazafelé bújtatottan, az emigránslét köznapi nehézségei kapcsán teszi fel a nagy kérdéseket: hová tartozunk valójában? Mi az, ami tényleg fontos az életben?

Rose Tremain könyveinek már komoly olvasótábora van itthon. Az írónő zseniálisan kifinomult prózája magával ragadja a képzeletet, miközben érzékletesen mutatja meg a valóságot. Nem véletlen, hogy a New York Times így fogalmaz róla: „Rose Tremain nem fantáziavilágokat teremt, hanem alternatív valóságokat.”

A Gustav-szonáta, A zene és csend és A kegyelem szigetei szerzője ezúttal új kötettel jelentkezik. A történetről: a 2000-es évek elején Lev – a sorozatos gyárbezárásokat és felesége halálát követően – Kelet-Európából Londonba megy. Munkát keres, amiből eltarthatja édesanyját és kislányát. Egy ír vízvezetékszerelő házában talál kiadó szobát. Christy szintén elveszítette a családját. Lev ellenségesnek érzi a környezetet, furcsának látja a briteket – de talán Christy személyében barátra találhat. A Hazafelé bújtatottan, az emigránslét köznapi nehézségei kapcsán teszi fel a nagy kérdéseket: hová tartozunk valójában? Mi az, ami tényleg fontos az életben?


A Hazafelé című regény Kada Júlia fordításában, a 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg, és itt megrendelhető.

Fotó: thetimes.com

Hazafelé, Hazafelé: mi az, ami fontos az életben?

[fbcomments]