Életmód / Tech / Hasznos · 2022.11.12.

Hasznos tippek a jakuzzi kiválasztásához

Napjainkban egyre népszerűbbek a jakuzzik, ugyanúgy, mint a szaunák. Ma már nem kell szállodába menni ahhoz, hogy élvezhessük a jakuzzi nyújtotta élményt, hiszen ezek a masszázsmedencék otthonra is bármikor egyszerűen és gyorsan beszerezhetőek. Azonban a választás során néhány fontos szempontot mindenképpen figyelembe kell venni.

Ránézésre talán kevés különbség figyelhető meg az egyes változatok között, de a tökéletes modell megtalálása mégsem egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Az alábbiakban hasznos tippeket adunk a választáshoz. Továbbá érdemes megnézni a Caldera Spas oldalát, hiszen prémiumkategóriás masszázsmedencék forgalmazásával foglalkozik.

Vajon hogyan kerül az épületbe a masszázsmedence?

Természetesen az első dolog, amit figyelembe kell venni a vásárlás előtt, az a helyszín. Ugyanis nem mindegy, hogy kültéren vagy pedig beltéren kerül elhelyezésre a jakuzzi. Beltér esetén arra is feltétlenül figyelni kell, hogy a jakuzzi hogyan kerül az épületbe, továbbá számításba kell venni a szellőztetési és a páramentesítési lehetőségeket is.


Továbbá fontos a kiválasztott jakuzzi mérete. Ennek meghatározásához természetesen a rendelkezésre álló helyet kell elsősorban lemérni. A pontos mérésekre mindenképpen időt kell szánni. Továbbá az is fontos, hogy mennyien fogják használni egyszerre, illetve a hely adottságai is számítanak a választás során. 

Egyszerűbbé válik a szervizelés és az alkatrészbeszerzés

Mindezek mellett a márkákat is figyelni kell. Amennyiben szeretnénk biztosra menni, akkor olyan brandet érdemes választani, amely évek óta jelen van az országban, hiszen így a későbbiekben egyszerűbbé válik a szervizelés és az alkatrészbeszerzés.

A hőszigetelés is fontos szempont a választás során, hiszen megfelelő hőszigeteléssel jelentős mértékben csökkenthető az üzemeltetés költsége. Ha nem kap kellő figyelmet ez a szempont, akkor a jakuzzi fenntartása komoly költségekkel is járhat, főleg napi szintű használat esetén.

A márka kiválasztása rendkívül fontos a masszázsmedence kiválasztása során

Komoly költségekkel járhat a jakuzzi üzemeltetése a jelentős áramfelhasználás miatt. Az áram esetében arra is kell figyelni, hogy milyen hálózatra lesz kötve a masszázsmedence. Ugyanis számos tényezőtől függ, hogy milyen hálózatra lesz szükség. Erre a szempontra sokan nem gondolnak, pedig rendkívül fontos, ha szeretnék használni a kiválasztott jakuzzit.

Korábban már említettük, hogy a márka kiválasztása rendkívül fontos, hiszen a későbbiekben ha probléma adódik a jakuzzival, akkor egyszerűbb lesz a szervizelés és az esetleges alkatrészbeszerzés. Ezt érdemes kiegészíteni annyival, hogy nemcsak a márka fontos, hanem az adott modell is, hiszen bizonyos esetekben az is megnehezítheti a javítást. Szóval a választás során arra is érdemes figyelni, hogy az adott modell mennyire könnyen szervizelhető.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]