EKF / Kultúra · 2021.09.06.

Három előadás a táncfesztivál legjobbja

A táncfesztivál zsűrije a legjobb előadás díját három produkciónak ítélte oda. A vasárnap esti ünnepélyes díjkiosztó után a közönség a Fren_AK és R_Társulás Intime című előadását láthatta.

A Pannon Várszínház szervezésében, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával és a Nemzeti Táncszínház szakmai partnerségével megrendezett TÁNC – XXIII. Nemzetközi Kortárs Fesztivál zsűrije három társulatnak ítélte oda a fesztivál legjobb előadásának díját. Ezek a következők: a Claudio Stellato Társulat Work, a Gangaray Dance Company Agora és a Hodworks Szólók című produkció. A közönségdíjat a fesztiválon résztvevők szavazatai alapján Cuhorka Emese és Molnár Csaba Mestermunka című produkciója nyerte el. A legjobb szólóelőadás díját a zsűri Góbi Rita Reptében és Fehér Ferenc Tofu P. Potter előadásának szavazta meg. Molnár Csaba előadói különdíjat kapott. A zsűri különdíjasa Méhes Csaba és a Brass in the Five Brass Cirkusz című produkciója lett.

– A Pannon Várszínház szervezésében november 19. és 21. között Nagy József-napok lesznek a Hangvillában – mondta Horváth Csaba, a fesztivál művészeti vezetője. Nagy József, a világhírű, magyarkanizsai származású tánckoreográfus, képzőművész két produkciója és egy kiállítása jön Veszprémbe. Az esemény a Francia Intézet támogatásával és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház által rendezett Desiré Central Station Fesztivál együttműködésével, a TÁNC XXIII. Nemzetközi Kortárs Fesztivál utórendezvényeként valósul meg. 2022. január 22-én, a magyar kultúra napján az Auer Fesztiválon már bemutatott Bartók és Adyt, a Pannon Várszínház, a Forte Társulat, a Mendelssohn Kamarazenekar és a Lukács Miklós Cimbiózis Trió közös produkcióját láthatja a közönség. 2022. április 29-én, a tánc világnapján várjuk önöket a táncfesztivál előrendezvényére. 2022. május 23. és 29. között pedig a TÁNC XXIV. Nemzetközi Kortárs Fesztiválra!


A képen Molnár Csaba és Cuhorka Emese Mestermunka című előadásának egy pillanata. Foó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kép forrása: MTI/MTVA

[fbcomments]