Kultúra · 2021.08.26.

HANGZÓ CSIPKE – Helyi értékek, helyi közösségek

A veszprémi Dowland Alapítvány Gizella Nőikara által benyújtott Hangzó Csipke projekt támogatást nyert el a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program pályázatán. A nőikar így augusztus 28-án 15 órától Paloznakon életre hívja a Hangzó Csipke rendezvényt.

A Hangzó Csipke egy egynapos összművészeti fesztivál, veszprémi és a Balaton régióban működő kórusok találkozója és koncertje, népi kézművességgel kiegészülve. A nézők szabadtéren élvezhetik a programokat Paloznakon, a Szent József Ház lankás, füves udvarán.

– Hisszük, hogy a magyar kóruszenének és kóruskultúrának helye van a magyar művészetben – mondta Borbásné Gazdag Gabriella, a Gizella Nőikar karnagya. – Szemünk előtt tartjuk, hogy a közönség nívós előadásoknak legyen részese, megismerje a kórus és a népi kézművesség közösségteremtő erejét. Célunk, hogy projektünk a különböző művészeti ágak közönségének látókörét formálja, kinyissa és érdeklődővé tegye más területek iránt is. Célunk, hogy az esemény hangulata legyen egyfajta kulturális-művészeti piknik, egy kellemes, nyitott délután és este, mely ismeretterjesztő és szórakoztató is egyben, és a család minden tagjának kínál programot.

A Hangzó Csipke egy helyi identitást erősítő és családbarát program, mely elsősorban a paloznaki és a környékbeli települések helyi és második otthonnal rendelkező lakosait célozza meg, és természetesen nyitott a turisták felé is.

A részletes program itt látható.

(A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.)

A belépés ingyenes.

Fotó: Gizella Nőikar

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!