Aláírás rövid / Életmód · 2015.12.31.

Halálra vált kedvenceink

Míg szilveszter éjszakája sokaknak felhőtlen szórakozás, mámor és durrogtatás, addig vannak, akiknek a gyomoridegük éppen most újul ki. Ők a kutyatulajdonosok. A tűzijátékok idején az ebek, a számukra elviselhetetlenül durva zajhatástól, fejvesztve menekülnek.

A kutyások között mindig vannak olyanok, akik egy-egy vidám szilveszterezést követően sohasem látták viszont a kedvencüket. Kutyásoknak és nem kutyásoknak is érdemes megfogadni néhány praktikus tanácsot. Hála az ebek kötelező mikrochipezésének, az újévi őrületben halálra rémült és világgá ment kutyák visszajuthatnak a gazdájukhoz, amennyiben a szegény gazdátlannak tűnő ebet valaki megtalálja és megteszi, hogy a legközelebbi állatorvosnál leolvastatja a chipjét. Ebből azonnal kiderülnek a gazda adatai is.

A kutyusokra érdemes bilétás nyakörvet kötni, amelyen jó, ha a cím, telefonszám mellett a tulajdonos és a kutyus neve is szerepel. Otthon, ha mód van rá, teremtsünk a kutyusnak közvetlen utcai hangoktól elszigetelt helyet, belső szobát vagy udvarrészt, garázst. Nem késő megjavítani a kerítést, ha lyukas, hogy a hibás kerítésszakaszokon a kedvencünk ne tudjon ijedtében kereket oldani. A leghangosabb időszakban legyünk mellette, hogy jelenlétünk biztonságérzetet adjon számára.

Félősebb kutyusok számára állatorvos által ajánlott nyugtatószerről is gondoskodhatunk.


[fbcomments]