Szórakozás · 2018.02.21.

HAJRÁ, ZSOLT! – Szavazzanak a Zöld a májusra!

Süle Zsolt Zöld a május című szerzeménye bejutott a legjobb nyolc közé A DAL döntőjébe. Február 24-én, szombaton a Duna és a Duna World csatornán 20.30-kor kezdődő műsorban a szakmai zsűri négy produkciót juttat majd tovább, melyek közül már a nézők által sms-ben, vagy A DAL applikáción küldött szavazatok döntik el, kié lesz Magyarország legjobb dala, ki képviselheti hazánkat Lisszabonban, az Eurovíziós Dalfesztiválon május 10-én.

Süle Zsolt Veszprém emblematikus alakja. Énekes, dalszerző, szövegíró. A Story bulik, az LGT emlékzenekar koncertjei, a Mozizenekar lemezei, színházi darabokhoz megírt szerzeményei, a Zongoradal, valamint az ÉSTE Formáció kompozíciói egyaránt az ő zenei sokoldalúságát bizonyítják.


A Zöld a május szövegét és zenéjét is Zsolt szerezte. Legutóbbi szereplése alkalmával a második legmagasabb pontszámmal jutott tovább a döntőbe. Zsolt első alkalommal kapott ekkora nyilvánosságot, ezért érthető, hogy kevesebb potenciális szavazóval számolhat, mint vetélytársai, akik közül többen is országosan ismert, vagy korábban már képernyőn látott előadók.

A döntőben is veszprémi zenészkollégák, barátok működnek közre az élő adás során: Nagy Gergely gitáros, Ruha Arnold hegedűs, Kulics Ádám dobos, Bodnár Péter basszusgitáros, hangmérnök és producer.

Süle Zsolt korábban a következőket nyilatkozta:

Nem tudok eléggé hálás lenni a rengeteg szavazatért, segítségért, az összefogásért, amit a barátoktól, családtagoktól, művészkollégáktól, a média munkatársaitól, a kézilabdacsapattól, a focicsapattól és a veszprémiektől kaptam. A zsűri döntése mellett a nézők szavazatainak köszönhetem, hogy ott lehetek február 24-én a A DAL döntőjében

Drukkoljunk hát a hétvégén ismét Süle Zsoltnak, és küldjük az sms-eket, valamint A DAL applikáción keresztül a szavazatainkat, hogy ő képviselhesse Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.!

Hajrá, Zsolt! Hajrá, Veszprém!


[fbcomments]