Közérzet · 2021.12.09.

Hadházy bejelentése az antikorrupció világnapján

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ma, december 9-én, az antikorrupció világnapján a miniszterelnök barátjának gyarapodásáról szóló bejegyzést tett közzé közösségi oldalán.

December 9. az antikorrupció világnapja. Magyarországon ez különösen fontos. Ebből az alkalomból felhívom a figyelmet a felcsúti Szári utcára (csúti Rózsahegy), aminek néhány éves története mindent elmond a világnap magyar aktualitásáról.

Az utcában néhány éve még csak két tüzépbarokk villa és több üres telek állt. Azóta az utca összes telke egy falusi gázszerelő, annak fia, lánya és testvére tulajdonába került, és egészen grandiózus házikók nőttek ki a földből ezen a misztikus helyen. Korábban a Gázszerelő Mercedes flottája is megtekinthető volt az udvari színben. Azóta zárt garázsokat tettek oda. A fia udvarán azonban még mindig lehet látni olyan autót, aminek az ára 75 millió forinttól indul. Ha hátulról nézzük a telkeket, akkor megnyugodva tapasztalhatjuk, hogy az épületek annál is nagyvonalúbbak, mint ami az utcáról látszik. A gázszerelő kastélyához például hatalmas üvegház tartozik, benne valószínűleg házi welness-részleggel.


Ez az utca persze így is eltörpül ahhoz képest, ami néhány kilométerrel odébb épül Hatvanpusztán, vagy önmagában szinte szerénynek is mondható ahhoz az emberi ésszel felfoghatatlan vagyonhoz képest, amit a Gázszerelő pár év alatt a magáévá tett. Mégis, ha arra jár az ember, mindennél jobban érzi, miért van ennek köze az antikorrupciós világnaphoz.

A Gázszerelő család vagyonának legnagyobb részét állami beszerzéseken, az Önök pénzéből szerezte. Maga a gázszerelő nyilatkozta azt, hogy a vagyon a Jóistennek, a szorgalmának és a miniszterelnök barátságának köszönhette. Ez egy beismerő vallomás, mert a Jóisten bármit megtehet egy Gázszerelőért, de egy miniszterelnök nem. Ha pedig ezeknek a közbeszerzéseknek a részleteit vizsgáljuk, még „kívülről” is megtalálhatóak azok a jelek, amelyek a közbeszerzések versenykorlátozó befolyásolására (1–3 évvel büntetendő) utalnak. Részletek például itt.

A képviselő közösségi oldalán még több fotó a miniszterelnök barátjának gyarapodásáról.

A friss képen jól látszik, hogy befejezéséhez közeledik a milliárdos építkezés a miniszterelnök hatvanpusztai családi birtokán. Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala


[fbcomments]