Sport · 2015.05.10.

Győzelem a Szeged ellen

A Veszprém vendégként is legyőzte Szegedet a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján, ezzel az élen végzett a felsőházi rájátszásban. A második helyezett szegediek elleni döntős párharcban a címvédő veszprémieké lesz a pályaelőny.
Eredmények, rájátszás, középszakasz: az 1–6. helyért:
MOL-Pick Szeged–MKB-MVM Veszprém 25–31 (13–15)
Az első félidő első felében fej fej mellett haladt a két csapat, de 8–8 után a Szegednek nehézségei akadtak támadásban, a Veszprém pedig élt a lehetőséggel és négy góllal meglépett. Ezzel együtt tovább küzdött a hazai együttes, aminek meg is lett az eredménye: a 30. percre egy találatnyira zárkózott fel (13–14). Veszprémi időkérés után azonban a szünet előtti utolsó gól a vendégeké volt – közölte a távirati iroda.
A második játékrész elején is akadt több olyan időszak, amikor a veszprémiek négy góllal vezettek, de a hazai csapat rendre visszakapaszkodott, és a 43. percben egyenlített (20–20.) Fordítani viszont nem tudott, mert kimaradt egy-két ziccer, a Veszprém pedig újra meglépett. A hajrában a Szeged már nem bízott a győzelemben, emiatt a végéig hatgólos különbség alakult ki.
A hazai csapat április 4-én 29–24-re kapott ki Veszprémben, így – mivel a többi meccsét megnyerte – akkor végezhetett volna az első helyen a felsőházban, ha szombaton hat góllal veri a Veszprémet.
A jövő szombaton kezdődő döntős sorozatot a címvédő kezdi hazai pályán. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart majd.

 


[fbcomments]