Tech / Hasznos / Egyéb · 2022.10.16.

Gyorsszegéllyel a megsüllyedés ellen

Nincs is rosszabb annál, mint amikor valamilyen burkolat elkezd megsüllyedni. Rengeteg kellemetlenséget tud okozni az egyenetlenség. Ez ellen védekezni nagyon nehéz, de szerencsére már több kreatív megoldás is elérhető a piacon.

Ezek közé tartozik a Barabás Téglakő Kft. gyorsszegélye, amivel rengeteg pénzt tudunk spórolni rövid és hosszú távon egyaránt.

Milyen költségektől óv meg minket a gyorsszegély?

Ha ezt az eszközt alkalmazzuk, rengeteg költségtől és munkálatoktól óvjuk meg a családunkat, valamint a pénztárcánkat. Szerencsére az összes igényre van megoldás, ugyanis minden esetben egyedi ajánlatot kapunk. De mégis mik azok a költségek, amiket elkerülhetünk a gyorsszegély alkalmazásával?


A térkövezés során rengeteg folyamat zajlik, és egy elég összetett feladatról beszélünk. Először is megspórolhatjuk a beton kerti szegély árát, annak szállítási költségét, de még a beépítéshez szükséges beton árát is. Az alapárok kiásásával járó, valamint a beton szegély melletti, teljesen szükségtelen térkővágás kiadásait is.

Mivel nincs szükség a beton kerti szegélyre, így természetesen a beépítési munkálatra sem, így ezt is megspóroljuk. Hogy számszerűsítsük mindezeket, az előbbiekben említett tételek kb. bruttó 12.000 és 16.000 forint között mozognak folyóméterenként. Ezzel szemben egy gyorsszegély beépítési költsége folyóméterenként bruttó 1.600 és 2.500 forint között alakul, így összességében kijelenthető, hogy méterenként 10.400-13.500 forintot takaríthatunk meg.

Egy ilyen beruházás során, pláne napjainkban egyáltalán nem mindegy, hogy az összkiadás mekkora mértékű lesz. Érdemes mérlegelni a lehetőségeket, és mindig a legköltséghatékonyabbat, de egyben prémiumminőségűt választani.

Miért is érdemes inkább a gyorsszegélyt választani?

A költségcsökkentésen kívül több érv is szól a gyorsszegély alkalmazása mellett. Az egyik ilyen például, hogy a kialakításának köszönhetően egyszerre diszkrét és rendkívül tartós. A legtöbb tulajdonos számára az a legfontosabb, hogy a kerti szegély egyáltalán ne legyen látható, és ne kelljen évente foglalkozni az udvar vagy kocsibeálló kialakításával.

Ha már a diszkrét megjelenésről volt szó, akkor elmondható, hogy a gyorsszegélynek köszönhetően az udvar összképe is sokkal jobb, ugyanis például a szegély mellett nem ég ki a fű, mivel műanyag kialakításának köszönhetően nem szívja el a növények elől a nedvességet. Az ingatlanunk stílusához is igazodnia kell a térkövezésnek, és egy gyorsszegéllyel sokkal szebb, valamint egyenletesebb íveket létrehozni, hisz egy beton kerti szegéllyel inkább sokszöget kapunk, nem tökéletes ívet.

Hosszú távú kényelem és megbízhatóság

Már a beépítése során tapasztalhatjuk, hogy nem egy hagyományos szegélyről beszélünk. A gyorsszegély darabolása semmilyen kosszal nem jár, a zajhatás is teljesen minimális. A beépítése a térkővel egy időben zajlik, így egy teljesen vágásmentes területet alakíthatunk ki.


[fbcomments]