Hasznos / Egyéb · 2023.05.14.

Gyönyörű gyep, egyszerűen

Annak érdekében, hogy valóban felhőtlenül élvezhessük a kertünk által nyújtott örömöket a kertben, néhány feladatot is el kell végeznünk. Hiszen nem lesz makulátlan a környezet, ha nem gondoskodunk róla megfelelően.

A kártevőkkel is szembe kell szállnunk

Ez pedig akkor is igaz, ha olyan cuki és alapvetően védett állatokról van szó, mint a vakond. Szerencsére a Metroman.hu vakondriasztóinak alkalmazásával mindezt békésen, az állatokat, s ezzel a természetet is óvva gondoskodhatunk arról, hogy makulátlanul szép, túrásoktól mentes gyep övezze otthonunkat. Az elemes, illetve napelemmel működő készülékek alkalmazásának köszönhetően úgy szabadulhatunk meg a kártevőktől, hogy közben nem károsítjuk a környezetet.

Kedvünkre válogathatunk a vibrációs jeleket kibocsátó vakondriasztók és az akusztikus módszert alkalmazó készülékek között, illetve akár olyan modell mellett is dönthetünk, amely a két megoldás kombinációjával is a segítségünkre lehet. Ráadásul nem csupán a vakondokok távol tartására alkalmazhatjuk ezeket az eszközöket sikerrel, hiszen eredményesek lehetünk a pockokkal, sőt, még az egérfélékkel szemben is.


Ha pedig más állatokat is szeretnénk a gyeptől messzebb tudni, akkor beszerezhetünk egy nagy teljesítményű, többféle állat távol tartására alkalmas, univerzális kisállatriasztót.

Gondoskodjunk a vízről!

Aki már próbálkozott azzal, hogy pázsitot telepítsen, az nagyon jól tudja azt is, hogy megfelelő mennyiségű csapadékra, illetve annak hiányában locsolásra a fűnek mindenképpen szüksége van. Kiváltképpen a nyári, száraz időszakban fogjuk tapasztalni, hogy igazán kár volt az öntözőrendszer kialakításán spórolni.

A gyep sajátossága, hogy nagyon könnyen áldozatul esik a forróságnak és a szárazságnak. A fűfélék gyökérzete ugyanis nem fut elég mélyre ahhoz, hogy a talajban megőrzött nedvességet hasznosítsa. Éppen ezért a föld felszíne felől kell gondoskodni a víz utánpótlásáról, aminek azonban nem feltétlenül kell egyszeri nagy mennyiségnek lennie, sőt! A legjobban azzal járhatunk, ha gyakrabban, csak egy kevés vizet csepegtetünk a fűszálak tövéhez vagy – a talajba rejtett csövek esetén – közvetlenül a gyökerek közelébe, ezt pedig értelemszerűen egy megbízható öntözőrendszer tudja a leginkább megvalósítani.

Ápoljuk a gyepet gondosan!

A pázsit akkor lesz igazán gyönyörű, ha megadunk neki mindent, amire szüksége van. A vakondokok és pockok távol tartásán és a víz biztosításán felül nem feledkezhetünk meg a nélkülözhetetlen tápanyagokról sem, ahogy a gyommentesítés is állandó feladattal képes ellátni minket.

A legfőbb és leggyakrabban elvégzendő teendőnk azonban a rendszeres fűnyírás. Ráadásul ennek is megvannak a maga szabályai. Például az, hogy nyáron nem érdemes túlságosan rövidre nyírni, ha nem szeretnénk, hogy teljesen kiégjen a terület.

Habár sokrétű gondoskodásra és odafigyelésre van szükség, ha igazán csodálatos gyepet szeretnénk, nyugodtan megállapíthatjuk, hogy megéri a befektetett energiát.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]