Kultúra / Életmód · 2016.05.27.

GYEREKNAP – Gazdag a programkínálat

Vasárnap gyereknap. A városban három helyszínen is várják a gyerkőcöket és a szülőket programokkal, a balatoni strandok némelyike pedig ingyenes lesz számukra. A meteorológusok igazi nyári kánikulát jeleznek vasárnapra, úgyhogy bátran tervezhetnek a családok szabadtéri elfoglaltságokat. A Balaton hőmérséklete egyelőre 19,3 fokos – vasárnapig azonban még tovább melegedhet.

A Kolostorok és Kertek rendezvényterületén, a jezsuita templom előtt már délelőtt 9-kor elkezdődik a program egy kicsiknek és nagyoknak szóló horgászversennyel. Nevezni a helyszínen lehet fél 9-től. Felszerelésről és csaliról a versenyzőknek kell gondoskodniuk. Az eredményhirdetés pontosan délben lesz.


Délután fél 3-kor zenés, interaktív gyerekműsor kezdődik Hatás Andreával és Zayzon Csabával, háromkor készségfejlesztő, ismeretterjesztő játék terápiás kutyákkal, a Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány szervezésében. Módri Györgyi és Máté P. Gábor négy órakor lép színpadra a Játsszunk bohócot! című interaktív, zenés mesejátékkal, öttől pedig slágerparti kezdődik a Bakonyvári Duóval. Napközben légvár, lufibohóc, arcfestés várja a gyerekeket. A rendezvény ingyenes.

A Petőfi Színház három órától a színházkertben várja a gyerekeket. A gyereknap keretében lehetőség lesz arcfestésre, kézműveskedésre, csillámtetoválásra és kulisszajárásra a további meglepetésprogramok mellett. A délután folyamán a gyerekek részleteket láthatnak a Múlnak a gyermekévek… című zenés utazásból, valamint megtekinthetik a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola tánccsoportjának előadását, illetve a Dal-Ma Musical- és Zenés Színpad növendékeinek műsorát.

A rendezvényen lekváros kenyér és málnaszörp várja a gyermekeket. A szülők kedvezményesen megvásárolhatják a következő évad gyerekbérleteit is. Lesz szelfiverseny is. Azok közül a gyerekek közül, akik egy színházi jelmezben szelfit készítenek, háttérben a színház épületével, egyvalaki egy jövő évadra szóló gyermekbérlettel gazdagodhat. A Mackó Cukrászda felajánlásából mindenki, aki részt vesz a színházi gyermeknapon, 50 forintos áron vásárolhat egy gombóc fagyit. A rendezvény ingyenes.

A Művészetek Háza A művészet ezer arca címmel rendezi meg gyermeknapi programját. Ezen a napon délután háromtól a Dubniczay-palota a gyermekek palotája lesz. Közösen felfedezhetik a palota termeit, a kaputól a padlásig felkutathatják a lakóit. A László Károly Gyűjteményben zenés, játékos, ismeretterjesztő foglalkozást tartanak, kreatív alkotófeladatokkal, közös játékkal a Művészetek Háza óriási társasjátékával. A foglalkozás díja 500, a családi jegy ára 1500 forint.

Almádiban, Alsóörsön és Fűzfőn vasárnap a 14 év alatti gyerekek ingyen strandolhatnak az önkormányzati strandokon. A hónap utolsó hétvégéjén több strand is ingyenes lesz még. Erről bővebben a balatontipp.hu-n olvashatnak.


[fbcomments]