Kultúra · 2021.02.12.

GYÁSZ – Elment Chick Corea

79 éves korában elhunyt Chich Corea többszörös Grammy-díjas jazz-zongorista, zeneszerző, aki 2010-ben adott koncertet Veszprémben, a VeszprémFesten.

Chick Corea a fúziós zene úttörője és a legnagyobb jazz-zongoristák egyike volt. Halálát egy ritka rákbetegség okozta, amit csak a közelmúltban diagnosztizáltak.


Egész élete és karrierje során örömöt lelt az új dolgok megalkotásában és a művészi játékban. Szerető férj, apa és nagyapa volt és sokak számára nagyszerű mentor és barát. Munkássága és a koncertezéssel töltött évtizedek révén emberek millióit érintette meg, tömegek kaptak tőle inspirációt” – írták róla hivatalos Facebook-oldalán, ahol bejelentették a halálát.

Coreát Herbie Hancock és Keith Jarrett mellett a XX. század második felének legfontosabb jazz-zongoristái között tartották számon. Több mint ötvenéves zenei karrierje során több tucat albumot adott ki, és rengeteg díjat nyert. Ő a negyedik legtöbbször Grammy-díjra jelölt zenész: a 65 jelölésből 23-alkalommal el is nyerte az elismerést.


[fbcomments]