Közérzet · 2016.01.03.

GYÁSZ – Elment az ügyvéd úr

Sportolás közben lett rosszul tegnap. Életének 65. évében, hirtelen ragadta el őt tőlünk a halál. Ahogyan felesége, Anikó írta a család barátainak a megrázó hírt: „A mai napon DR. BŐSZE FERENC tragikus hirtelenséggel, de boldogan és mosollyal az arcán az örök igazság birodalmába tért közülünk.”

gyász, GYÁSZ – Elment az ügyvéd úrA barátok egyike így reagált a lesújtó hírre: „A Jóistennek nagyon fontos ügye lehet, ha egy ilyen igaz embert hívott magához segítségül. Nem fog csalódni, csak nekünk fog nagyon-nagyon hiányozni!”


Dr. Bősze Ferenc nem csak ügyvédként kereste következetesen az igazságot. A hétköznapokban, szabadidejében is számos olyan üggyel foglalkozott, ami egyszerre sokak számára volt igazán fontos. Egy évvel ezelőtt a városunkat is érintő időközi országgyűlési választáson független jelöltként mérette meg magát. Ekkor írta: „2004 óta jelennek meg a közélettel foglalkozó írásaim a Naplóban, s ügyvédként is egyre több olyan megbízást kaptam, amely közügyeket érintett, a sérelmet szenvedett emberek kisebb-nagyobb csoportját képviselve a városvezetéssel szemben, függetlenül attól, melyik párt(ok) volt(ak) hatalmon. Képviselőjelöltként csak a pártoktól vagyok független, de attól az értékrendtől nem, amelyet írásaim és munkám során követtem.”

Közélettel foglalkozó írásai nemcsak a megyei napilapban, hanem más médiafelületeken is gyakorta megjelentek, az általa képviselt ügyek igen sokak érdeklődését kiváltva kerültek megvitatásra. Városszerte és országosan is sokan ismerték, becsülték. Rendkívüli munkabírása, következetes és a közérdeket szem előtt tartó véleményformálásai meghatározóak voltak. Tájékozottsága, olvasottsága, széles körű műveltsége kiemelkedő, példaértékű volt. A kultúra helyi mecénásaként sok-sok színvonalas rendezvényt szervezett saját otthonában. A Bősze család által hosszú éveken át szponzorált Buhim-völgyi Szalon rendezvényei méltán vívtak ki széles körben elismerést. Kiváló embert veszített el személyében Veszprém városa. Mélyen megrendülve, számos barátja, tisztelője osztozik a család gyászában.

Katanics Sándor


[fbcomments]