Közérzet / Egyéb · 2015.06.24.

Gondokkal is járt a szerelés

A Cholnoky-városrészben a Digi Tv kábeleinek előkészítésére hálózatrekonstrukciót hajtott végre az E.ON – tájékoztatta portálunkat Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője. A már áprilisban megkezdett munkálatok a tervek szerint a minap befejeződtek. A rekonstrukció 22 utcát érintett a Cholnoky, a Budapest, a Rózsa és a Gyöngyvirág utcák határolta városrészben. A célegyenesben azért néhány kellemetlenség is előfordult.

A városrészben élők hívták fel a figyelmünket például arra, hogy az oszlopok cseréjét néhol csak úgy sikerült a kivitelezőnek megoldani, hogy azok a gyalogjárdák felét elfoglalják, így babakocsival szinte lehetetlen az amúgy is szűk járdákon közlekedni, ráadásul amióta az új lámpatestek felszerelésre kerültek, elmondásuk szerint sötétségbe borult a környék, éjszakánként nincs közvilágítás.  Múlt pénteken az egész napos munkálatok után, a kivitelezők távozását követően az ott élők azzal szembesültek, hogy sem az internet-, sem a telefon-, sem a kábeltévé-szolgáltatást nem tudják használni, ugyanis a villanyoszlopok cseréje közben levágott UPC- és Invitel-légkábeleket nem állították helyre. A UPC a telefonos érdeklődésre azt a tájékoztatást adta, hogy nekik arról van tudomásuk, hogy a területen az E.ON olyan jellegű munkálatokat végez, amelyek korlátozhatják az ő szolgáltatásukat, de ez 17 órára helyreáll. Mivel nem így történt, a bejelentés után az esti órákban a levágott vezetékeket ideiglenesen helyreállították, így az ő szolgáltatásuk estére elérhetővé vált, és azóta zökkenőmentes. Ám az utómunkálatok az építkezés helyén még jó ideig eltarthatnak.


Az E.ON szóvivője a fentiekkel kapcsolatosan arról tájékoztatott, hogy „A kivitelezést organizációs bejárás, valamint munkaterület-átadás előzte meg, melyekre az Invitel és a UPC is hivatalos volt. A megkeresésben említett pénteki időpontban a munkatársaink 3 darab oszlopot cseréltek ki a Mikszáth utcában. Társaságunk erről a munkálatról külön levélben értesítette mind az Invitelt, mind a UPC-t, és kérte, hogy a kábeleik, vezetékeik átszereléséről gondoskodjanak, hiszen az nem társaságunk feladata. Így arra vonatkozóan, hogy miért nem történt meg a tv- és internethálózat helyreállítása, társaságunk nem tud információt adni. A közvilágítás 06.12-től három napig nem volt a Mikszáth utca és környékén egy átszerelésre került lámpatest zárlata miatt. Ezt a hibát munkatársaink javították.”


[fbcomments]