Szórakozás · 2023.08.28.

Gólyatábor – érkeznek az újdonsült egyetemisták az egyetemre

A mai nappal kezdetét vette a Pannon Egyetem háromnapos rendezvénye. A gólyatábor már hagyománynak számít Veszprémben, idén is körülbelül 450 fiatal érkezik, hogy ismerkedjen, bulizzon és ünnepelje életének új, izgalmas fejezetét.

Hétfőn reggel a Hostel Magister parkolójában, az autóbusz- és a vasútállomáson már izgatottan várakoznak a felsőbbéves egyetemisták, hogy fogadják a gólyákat. A koraiak már érkeznek, nagy táskákkal, bőröndökkel, mert a gólyatáborra nem lehet elegendő váltóruhát, italt és rágcsálnivalót hozni.

gólyatábor, Gólyatábor – érkeznek az újdonsült egyetemisták az egyetemre

Átveszik a narancssárga pólót, kitűzőt, karszalagot, ajándékcsomagot és már indulhatnak is a szobájukba, hogy lepakoljanak. Sok idejük azonban erre nincs, hiszen már várják őket a már jól ismert, évről évre újra elővett játékok. Sokadjára nézem már meg a gólyatáborokat, de azt hiszem ezt nem lehet megunni, még most is mosolyt csalnak a vicces feladatok az arcomra.

gólyatábor, Gólyatábor – érkeznek az újdonsült egyetemisták az egyetemre

Az ismerkedés, bulizás mellett van egy cél is a négy csapat előtt: megnyerni a versenyt. Az állomásos feladatok és a nagyvetélkedő után szerdán, a tábor zárónapján minden csapat egy műsorral készül, majd a zsűri értékeli a háromnapos teljesítményt. Bár természetesen nyerni jó, az egész tábor lényege inkább az, hogy egy szupercsapat, közösség alakuljon ki.

gólyatábor, Gólyatábor – érkeznek az újdonsült egyetemisták az egyetemre

Az elkövetkező napokban egészen biztosan sokat fogjuk hallani, hogy: Pannon Egyetem Sálálálálá!

Szerző: Tihanyi Kata

Kép forrása: a szerző

[fbcomments]