Közérzet · 2020.07.13.

GÖDÖRBEN – Dézsmálják a nemzet vagyonát

Mire számíthat Magyarország? Nem sok jóra, ami az elmúlt évtized alapvetően elhibázott gazdaságpolitikájából következik, már ha egyáltalán volt ilyen – figyelmeztetett Inotai András professzor emeritus a Népszavának adott interjúban.

A kormány kétezer milliárdos „védőcsomagjának” nagy része átcímkézett tétel, nem a vásárlóerő fenntartására, a munkahelyek megtartására, a foglalkoztatási krízis enyhítésére fordították, hanem a generációkra vetítve durván veszteséges Belgrád-Budapest vasútvonal fejélesztésére, turisztikai mega-beruházásokra, sportlétesítményekre, vagy éppen 20 milliárdért kormányzati bútorvásárlásra – mondja a közgazdász


A professzor az interjúban hangsúlyozza: sokszor és sokan figyelmeztettek az autóipar sérülékenységére, a tömegturizmus problémáira, a kiegyensúlyozottabb gazdasági szerkezet hiányára, a kis- és középvállalati szektor kiépülésének elmaradására. A kormányfőhöz közel állók kezében összpontosuló építőiparnak köze sincs a szakmai értelmében vett vállalkozáshoz, még kevésbé a versenyképességhez. Milliárdok becsomagolva a járványellenes „védelembe”, valójában – a legkritikusabb gazdasági időszakban – egy Orbán közeli szűk kör további látványos és arcátlan gazdagodását segítik. Az ország vagyonát elherdálták, a maradékát most is dézsmálják.

Az interjú itt olvasható.

 


[fbcomments]