Kultúra · 2017.05.08.

GIZELLA-NAPOK – Emigránsok a Caféban

A TMK Alkalmi Társulás Café Pannonia című, készülő táncszínházi előadásából láthatnak részleteket a Dubniczay-palotában csütörtökön, május 11-én 18 órakor.

Bartók, Márai, vagy épp Puskás. Legendás magyarok, akik szülőföldjük elhagyására kényszerültek. Most mégis összefutnak, ha nem is az égi, de a Pannon Kávéházban. Alakjukat a mindenkori gyermeki lény idézi meg az emberek különös és sokszor félelmetes világában kalandozva.

Az előadás kérdéseket fogalmaz meg. Hogyan lehet megőrizni a tisztaságot, az őszinteséget, a hitet távol a szülőföldtől, egy olyan világban, amelyben a boldogságot anyagi jólét, csillogás, hírnév elérése által garantálják, olykor mégis elkeseredettség, kiégettség, delírium és hazugság veszi körül, ami gyakran torz emberi kapcsolatokat eredményez? Hogyan lehet embernek maradni egy olyan világban, ahol semmi nem az, aminek látszik, vagy amit állítottak róla? Hová vezethet a felismerés és a csalódás?

Az egész estés darab premierje várhatóan augusztus 19-én lesz a Dubniczay-palota udvarán. Az előadás egy egyhetes workshop alatt készül majd el, és bárki csatlakozhat szereplőként: a workshop nyilvános lesz, lehet majd rá jelentkezni – így a résztvevők profikkal együtt szerepelhetnek majd a Café Pannóniában.

Szereplők: Turós-Máté Kinga, Rácz János, Lipták Jeanne, Juhász Ildikó, Prejczer Katalin, Franczia Dániel, Buvári Tamás. Hangfelvételen közreműködik Máté P. Gábor, zenei közreműködő, Szegedi Mátyás, rendező–koreográfus: Turós-Máté Kinga.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!