Közérzet · 2023.06.01.

Gerstmár Ferenc az LMP veszprémi polgármesterjelöltje

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Gerstmár Ferenc képviselőt indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásra Veszprémben – írja közleményében Schmuck Erzsébet és Ungár Péter, az LMP társelnöke.

Gerstmár Ferenc polgármesterként a lakhatási helyzet javításáért, új bérlakások, szolgálati lakások létrehozásáért, az idősotthoni férőhelyek számának növeléséért fog dolgozni. Hite szerint a belváros rehabilitációjának folytatásával az önkormányzat hozzájárulhat az irodakapacitások bővítéséhez, a startupok helyzetbe hozásához, ugyanakkor egy élhetőbb, zöldebb környezet kialakításához. A jelenlegi városvezetéssel szemben támogatná két bezárt kis posta újranyitását. Prioritásnak tekinti a közlekedési és parkolási nehézségek enyhítését.

Gerstmár Ferenc Veszprémben él, ismeri a helyi problémákat. Nős, négy nagykorú gyermek édesapja. A Lovassy László Gimnáziumban érettségizett, majd művelődésszervező és politikai szakértő végzettséget szerzett. Kuratóriumi tagja az LMP pártalapítványának, az Ökopolisz Alapítványnak. 2010 óta veszprémi önkormányzati képviselőként dolgozik. 2010 és 2019 között a közjóléti, valamint a városstratégiai és városmarketing bizottságban tevékenykedett. 2015 és 2019 között az önkormányzat átláthatósági biztosa volt. Jelenleg az ügyrendi és igazgatási bizottság elnöke, a közjóléti bizottság tagja.

Fotó: LMP


[fbcomments]