Életmód / Egyéb · 2019.01.22.

GÁZROBBANÁS? – A tűz keletkezésének okait még vizsgálják

Ma, a reggeli órákban feltehetően gázrobbanás miatt gyulladt ki egy négylakásos, egyszintes társasház utcafronti lakása Veszprémben, a Pázmándi utcában – tudatta közleményében a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre a veszprémi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a tűzoltási munkálatokat.

Az épületből kettő 11 kilogrammos és egy kemping propán-bután gázpalackot hoztak ki sértetlenül, amiket vízsugárral visszahűtöttek. Az eset során két személy sérült meg, őket a mentők kórházba szállították. Az ingatlan két lakása lakhatatlanná vált, a harmadik lakás tetőszerkezete is megrongálódott. A társasház lakói közül öten átmenetileg rokonoknál szálltak meg, egy személy elhelyezéséről pedig az önkormányzat gondoskodik.

A robbanás során megrongálódott egy éppen arra közlekedő, menetrend szerinti helyi járatú autóbusz is. A buszon tartózkodók közül senki sem sérült meg. A munkálatok idejére az utcában teljes útzár volt érvényben.

A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

(A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)

 


[fbcomments]