Életmód · 2016.01.29.

GASZTROTÉRKÉP – Badacsonyi kiadás

Megjelent a népszerű őszi-téli balatoni gasztrotérkép második kiadása. Szauer Judittól, a térkép ötletgazdájától megtudtuk, ezúttal a Badacsony környéki prémium szolgáltatókra, továbbá a Káli-medencére, Keszthely–Hévíz és Tapolca–Sümeg környékére fokuszáltak.

Az ősszel, a csopaki strandon bemutatott első kiadás középpontjában a Balaton Riviéra települései és Füred álltak. A térképre berajzolták az őszi-téli szezonban is nyitva tartó vendéglőket, bisztrókat, pincészeteket, cukrászdákat.


Deli János, a csopaki Márga Bisztró egyik tulajdonosa szerint abszolút bejött a balatoni vendéglátók összefogása, nagy érdeklődést váltott ki az őszi-téli balatoni gasztrotérkép. Nem állítja, hogy tömegek indultak el a vendéglőkbe a kiadványt lobogtatva, de mindenképpen hasznos, hiszen pontos információkat tartalmaz a nyitva tartásra, a panorámára vonatkozóan, illetve arról, hogy bababarát helyről van-e szó, valamint hogy kutyát be lehet-e vinni. Így magabiztosan indulhat el az ember a hegyre, tudja, hogy mire számíthat. Télvíz idején ez igazán nem mindegy.

A gasztrotérképnek áprilisban lesz tavaszi-nyári folytatása.


[fbcomments]