Közérzet · 2022.11.12.

Gajdics Ottó aduásza Jeszenszky védelmében

Szintet lépett az elhíresült ATV-s reggeli stúdióbeszélgetés, amelyben Ferencváros polgármestere nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok munkatársának, Szalai Szilárdnak a kérdéseire. Plusz Baranyi Krisztina propagandistának, szennymédiának nevezte a felületet. Hozzátette, ha tudta volna, hogy a PS munkatársa is kérdező lesz, el sem jött volna a műsorba. Ezután szólalt meg Jeszenszky Zsolt.

Napokkal az adás után Kárász Róbertnek, az ATV műsorvezetőjének eszébe jutott, hogy a polgármesternő és az újságíró találkoztak az adás előtt. Föltette a kérdést: miért nem akkor mondott nemet a kérdezz-felelek részvételre? Baranyi Krisztina ezt tagadta, hazugnak nevezte a műsorvezetőt. A csatorna vezetése viszont nem állt ki az újabb vitatott kérdésben a munkatársa mellett, ezért Kárász bejelentette, hogy neki ez becsületbeli ügy, ezért nem tölti ki a még két hétig tartó munkaidejét az ATV-nél.


Közben egy másik ablak is kinyílt ezzel a témával kapcsolatban. Jeszenszky Zsolt politikai hobbista ugyanis a Facebook-oldalán szavaztatja az embereket, hogy kivel ba..nának inkább: a polgármesternővel, vagy egy kecskével?

És már vártam, posztoltam is róla, hogy Jeszenszky Hír TV-s stílusbarátai vajon mikor kezdik el védeni ezt a tahót. A televízió bukott csatornaigazgatója, Gajdics Ottó tette meg az első lépést ebbe az irányba, amikor „hazai pályán” nagy hangerővel jelezte, hogy ő elhatárolódott Jeszy cselekedetétől, amit el is mondott neki. Merthogy kontraproduktív, és a mocsok nem csak rá, de a teljes Pesti Srácokra is visszahullik. Így is lett, mert a témát elővették a másik oldalon. Gajdics aztán előkapta az aduászt is az esettel kapcsolatban. A vitaműsorban – csak éppen vita nem volt a halk szavú Fodor Gáborral – emlékeztette a nézőket arra, hogy az egészet Puzsér Róbert kezdte (óvoda, nagycsoport), amikor hasonló stílusban üzent Bencsik Andrásnak. A másik sajtóklubos ugyanis azt mondta Szabó Tímea ellenzéki országgyűlési képviselőről, hogy „amilyen ronda, olyan gonosz”. Erre reagált úgy Puzsér Bencsiknek, hogy: „aki szerint ronda, az az esztétikai és szexuális szépséget nyilvánvalóan nem az emberben, hanem mondjuk a kecskében vagy a szamárban találja meg. Nem mintha nekem ezzel bajom lenne – amíg a négy fal közt csinálja, amíg a szeretett jószág is élvezi…” Világos, ha Puzsér bunkó volt, akkor az egy hivatkozási alap Jeszenszky ocsmányságának védelmében. Na, az ilyenek miatt van sárba taposva az újságíró és az egykor hitelesnek számító szakma is.

Gajdics Ottó aztán ugyancsak fennhangon, érzelemdúsan magyarázta, hogy nincsen azzal semmi baj, ha a jobboldali médiabirodalom rengeteg sajtópert elveszít, mert az még nem azt jelenti, hogy nem igaz, amit leírnak. Legfeljebb nem tudják bizonyítani.

Erre a csavarra azért még én sem számítottam 47, a szakmában eltöltött év után. Gajdics indoklása pedig egyszerűen zseniális volt. Merthogy a rendőrség és a bíróság sem tud mindent bizonyítani – hangzott a verdikt. Pedig ő is tudja, hogy nem igazság, hanem jogszolgáltatás van. Egyszerűbb lett volna talán azzal érvelnie az elvbarátai által elvesztett, megszámlálhatatlanul sok sajtóperrel kapcsolatban, hogy ami nem bizonyítható, azt nem írom le. Ez bizony sajtóetikai kérdés is. De mint látszik, nem mindenkinek…

Donát Tamás

A képen Gajdics Ottó: Fotó: origo.hu


1 Response

  1. dr. Király István szerint:

    Nagyon jó írás Tamás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]