Közérzet / Sport · 2021.05.24.

Futsal: Extázis a pályán, könnyek a kispadon

A mondás szerint nem mind arany, ami fénylik. De ez most az. Futsalarany is, és valóban fénylik! Sőt, csillog, ragyog! Fütyül, zenél, ahogy megboldogult Nemzeti Sport-os kollégánk, Simon Józsi mondaná örömében.

Ezt a hatalmas boldogságot a Balaton Bútor Futsal Club Veszprém együttese okozta a megyeszékhely sportrajongóinak azzal, hogy pünkösd vasárnapján megnyerték a Magyar Kupát a címvédő Berettyó ellen, hosszabbításban 7-4-re.

Elképesztő finálét futsaloztak a csapatok. Aki semleges nézőként figyelte az eseményeket, az is ínyencként csettinthetett, mert olyan izgalmakat, fordulatokat élhetett át, amire csak ritkán van példa. A Veszprém hátrányból fordítva szerzett kétgólos előnyt, amit egyenlített a rivális. Aztán volt még egy gólváltás, majd a négy-négyes végeredmény után a kétszer ötperces hosszabbítás következett. A Bútor elképesztőt alkotott, remekművet faragott, amivel végül 7-4-re legyőzte sokkal esélyesebb riválisát. Ezzel a klub történetének első aranyérmét és trófeáját megnyerve.


Tisztelet és elismerés a győztesnek! Rutaiék a legvégén olyan öt percet futsaloztak, amiről csak a legnagyobb elismeréssel lehet beszélni. Két távoli, hidegvérrel szerzett üres kapus góljuk a kiélezett küzdelemben igazi megkoronázása volt a teljesítményüknek.

Miközben a játékosok egymás nyakába kapaszkodva, hangosan, extázisban, a mindent eldöntő hetedik találatukat és ezzel a kupagyőzelmet ünnepelték, a csapat edzője, Fehér Zsolt az arcát kezébe temetve a kispadon ülve sírt! Érzelmeit csendesen magában tartva. Így is lehet, méltósággal a lélekben lepörgetni a történteket. Egy éve érkezett Veszprémbe és máris történelmet írt a Magyar Kupa elhódításával.

És még a bajnoki bronzérem is a csapaté lehet, ha úgy futsaloznak Tatai Józsefék, mint a kupadöntőben.

Fotó: Nemzeti Sport

D. T.


[fbcomments]