Közérzet · 2022.06.28.

Füredi csomópont – Változik a forgalmi rend

Június 30-án, csütörtökön átadják a 8-as számú főút füredi csomópontját. Aznap délután a csomópontnál megváltozik az ideiglenes forgalmi rend.

A füredi csomópontban a keresztirányú forgalom számára mindkét irányban (Veszprém–Balatonfüred és Balatonfüred–Veszprém) megnyitják a 73-as számú főutat, valamint a csomópont A-jelű felhajtó ágát (Székesfehérvár–Veszprém/Balatonfüred). Ezt az egyes ábrán láthatják.

Az esetleges torlódások elkerülése érdekében a 73-as számú főút és a Sepsiszentgyörgy utca csomópontjában a jelzőlámpa továbbra is kikapcsolva marad. Balatonfüred irányából a Veszprémbe közlekedők a Sepsiszentgyörgy utcába jobbra behajtva, a körforgalomban visszafordulva és a 73-as számú főútra jobbra visszakanyarodva tudnak behajtani Veszprémbe. A második térképen ezt sötétzölddel jelölték.


A 73-as számú főútról Veszprém irányából a Sepsiszentgyörgy utcába be lehet hajtani balra. A 73-as számú főútra a Sepsiszentgyörgy utcából, Balatonfüred irányába nem lehet majd kikanyarodni. Ennek az iránynak a javasolt kerülőútvonala a Sepsiszentgyörgy utcából a 73-as számú főúton jobbra kanyarodva, az új füredi csomóponton áthaladva a város oldalán lévő körforgalomban történő visszafordulás. A harmadik térképen talán érthetőbb, mint leírva.

A vezető képen a füredi csomópont drónfelvételen. Fotó: Kovács Attila


[fbcomments]