Közérzet · 2021.12.03.

Füge – A Kozmutza alapítványnak gyűjtenek

A Füge Fagyiudvar és Kávézó (Veszprém, Rákóczi utca 3.) csapata a Kozmutza Flóra Alapítványt támogatja ma induló gyűjtésével.

Igaz, hogy most karácsony előtt kezdik, de a továbbiakban nem csak karácsonykor gyűjtenek adományt arra érdemes szervezeteknek a Füge Fagyiudvar és Kávézóban, hanem egész évben.

– A kávézóban kihelyezett dobozban gyűjtjük vendégeink pénzadományát, amit december 24-én szeretnénk átadni az alapítvány képviselőjének – mondta Dobos Márton, a Füge Fagyiudvar és Kávézó üzletvezetője. – Az összegyűlt adományhoz természetesen mi magunk is hozzáteszünk. Az adománygyűjtést januárban folytatjuk. Biztos vagyok benne, hogy mindig találunk majd olyan szervezetet, amely érdemes lesz a vendégeink támogatására!

A Kozmutza Flóra Alapítvány – Értelmileg Sérült Gyermekekért közhasznú alapítvány 1997-ben jött létre a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói számára. Az alapítvány célja a fogyatékos gyermekek jogainak, a jogok érvényesítési eszközeinek megteremtése és a fogyatékos gyermekek számára nyújtandó rehabilitáció. Ezek eredményeként a fogyatékos gyermekek esélyegyenlőségének, önálló életvitelének és a társadalmi életben való aktív részvételének segítése. Az alapítvány segíti az érintett fiatalok integrációját, megteremti az egészséges életmód és a szabadidősport gyakorlásának feltételeit, támogatja a gyermek és ifjúsági sportot, a fogyatékosok sportját.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!