Kultúra · 2016.10.03.

FREQUENZEN – Ragyogó őszi hét a képzőművészet jegyében

Szombaton véget ért a Frequenzen csoport alkotótábora Veszprémben. Európa több országából érkeztek azok a képzőművészek, akik a Betekints Hotel vendégeiként festettek, szobrászkodtak, fotóztak egy ragyogó őszi héten keresztül.

A csoporthoz olyan veszprémi alkotók is csatlakoztak, akik nemcsak ötleteikkel, helyismeretükkel segítették a vendégeket, de műtermükben is fogadták új barátaikat.


A hét a Dubniczay-palota udvarán indult a Szent Mihály-napi rendezvény részeként. A munkához a Művészetek Háza és a Művész kávézó adott helyet és segítséget.

A keddi kirándulás részeként Tamás Ákos iparművész tartott különlegesen avatott ismertetőt a Herendi Porcelánmanufaktúra értékeiről. A művészek megismerkedtek az Árkossy bútor designtermékeivel és munkájával. Az alkotótáborban elkészült plasztikákhoz alapanyagot Bodor Károly és az Ihartű Kft. adott

Érdekes beszélgetés volt az Utas és holdvilág antikváriumban. Hatala Péter festőművészt Hegyeshalmi László faggatta a fiatal alkotókat foglalkoztató művészetmenedzseri kérdésekről és a bemutatott festmények, murális művek születésének körülményeiről.

A csoport elkészített egy 16 egyedi grafikát, művészfotót és akrilképet tartalmazó Frequenzen-mappát. Ezt annak a szponzornak kínálják megvételre, aki a csapat 26. alkotótáborát szeretné támogatni 2017 nyarán a Máltához tartozó Gozo szigetén.

A Grandis Kft. által felajánlott „művészcipőt” P. Kovács Péter nyerte sorsoláson.

Az alkotótábor az elkészült művek bemutatásával és Navracsics Tibor üdvözlő sorainak felolvasásával ért volna véget, ha a résztvevők nem kaptak volna meghívást a Hangvilla szombati jótékonysági koncertjére, illetve a Veszprém Arénába, ahol a Telekom Veszprém kézilabdacsapata győztes meccset játszott a svájci bajnok Kadetten Schaffhausennel.

Debreczeny Zoltán

 [stextbox id=”grey”]A megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő alkotótábor munkájában részt vevő művészek: Heiner Hoffmann, Harald Thaler, Krisztina Kanaan, Dirk Engelken, Charles Gatt, Tobias Krug, Kádár János Miklós, Szabó Gábor, B. Hegedűs Piros és a III. Béla Gimnázium növendékei, Baumann Béla, Hatala Péter, P. Kovács Péter és Debreczeny Zoltán.[/stextbox]

 


[fbcomments]