Kultúra · 2017.09.04.

FOTÓ – Ködös Veszprém a legjobbak között

Nem kell feltétlenül profi fotósnak lenni ahhoz, hogy jó felvételeket készítsünk. Ebből kiindulva a MediaMarkt idén már második alkalommal hirdetett fotópályázatot. A felhívásra közel nyolcezer jelentkező több mint tizenhétezer fotót küldött el, a nyertesek nevét minap hirdették ki a Magyar Fotográfia Napján.

Három kategóriában – természet, városi életkép és portré – lehetett nevezni. A legjobb munkák kiválogatására a hazai fotográfusszakma jeles képviselőit kérte fel a MediaMarkt, köztük Horváth Imrét, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) elnökét. Az 1,2 millió forint összdíjazású pályázaton mindhárom kategóriában hirdettek győzteseket.


Természet kategóriában az első helyet Orbán Péter United Colors of Balaton című képe nyerte, a második helyezést Berend Zsolt Reggeli séta című fotója, a harmadikat pedig Takács János Egyedül című alkotása szerezte meg. A Városi életkép kategóriában Kardos Ildikó Záróra után című képe diadalmaskodott, a második Bolvári Ildikó-Csilla Négykeréken című fotója lett, míg a harmadik Komjáti Jordán munkája Nagytakarítás címmel. Portré kategóriában a zsűri Rácz Krisztina Madame Noire című munkáját találta legjobbnak, másodikként Szabó Ferenc Utolsó remete No15 című képe, harmadikként pedig Kelemen Sándor Asim című fotója végzett.

A MediaMarkt emellett 150.000 forint összértékben különdíjjal jutalmazza azon fotók készítőit, amelyeket a zsűri kiállításra alkalmasnak talált. Ezeket itt lehet megnézni. Örömmel fedeztük fel közöttük a nyitóképünkön látható felvételt, Gelencsér Zoltán Ködös Veszprém című munkáját. Gratulálunk az alkotónak!

 


[fbcomments]