Életmód · 2017.11.24.

FÓRUM – Fatüzelésről, komposztálásról

A légszennyezettség a legjelentősebb egészségkárosító tényezők egyike. Földünkön évente több mint hárommillió emberéletet követel. A levegőminőség javítása, a szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentése közös érdekünk!

A hazai levegőszennyezés legsúlyosabb problémáinak egyike a kisméretű szállópor szennyezés (PM10), amelyhez a közlekedés mellett nagyban hozzájárulnak a nem megfelelő lakossági tüzelési szokások, valamint a kerti és egyéb háztartási hulladékok égetése.


A légszennyezettség csökkentése érdekében a helyi önkormányzattal együttműködve a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. lakossági fórumot tart a városháza Kossuth-termében november 28-án, kedden 17 órakor.

A fórumon vendég- és helyi előadók segítségével az érdeklődők megismerhetjük többek között a környezetbarát fatüzelés módját, gyakorlatát, a levegőszennyezés egészségügyi hatásait, a közösségi és házi komposztálás gyakorlatát, a települést érintő helyzetképet. Lehetőség lesz egy működő pellet és fa tüzelőberendezés megtekintésére is. A rendezvény helyszínén az előadás témájában készült, díjmentes kiadványokhoz is hozzájutnak a résztvevők.


[fbcomments]