Kultúra · 2022.02.16.

Folytatódik a Kőfeszt Folkklub a Káli-medencében

Tavaly nagy sikerrel zajlott a Kőfeszt Folkklub rendezvénysorozat, amely idén újra útnak indul. A Káli-medence településein minden hónapban jelentkezik a program, amelynek központjában a Kárpát-medence különböző tájegységeinek táncai, szokásai állnak.

A Káli-medence szívében idén augusztus 3. és 8. között negyedik alkalommal rendezik meg a Kőfesztet, a nyugalom fesztiválját. A hatnapos fesztivál az egész éves Folkklub programsorozattal egészül ki.

A Kőfeszt kísérőprogramjaként tavaly júniusban indult el a Kőfeszt Folkklub. A rendezvényen a fesztivál egyik helyszínén egy kellemes, programokban és élményekben dús délutánt lehet eltölteni. A Kőfeszt Folkklubba minden hónapban olyan vendégek érkeznek, akik nemcsak a folklórt kedvelők számára fontos és értékes emberek, hanem életútjukkal, munkásságukkal példaértékűek lehetnek mindenki számára. Előadásokkal, koncertekkel, dal- és tánctanítással, kézműves foglalkozásokkal, jó hangulatú beszélgetésekkel várják a vendégeket családias környezetben.


Az év első Kőfeszt Folkklubját február 26-án, szombaton 14 órától rendezik meg Mindszentkállán (művelődési ház, Petőfi Sándor utca), ahol Székelyföld egyik tájegységét járják körbe. Horváth Elek prímás érkezik Vajdaszentiványról. A Veszprém–Balaton 2023 EKF által is támogatott rendezvény házigazda-zenekara ismét Pál István Szalonna és bandája lesz. A dalokat Navratil Andrea, a táncokat Szabó Csaba vezetésével a Tördemic Táncegyüttes táncoslábú fiataljai tanítják.

Részletes program:

14 órától tanulj meg citerázni! Tóth Lászlóval

15 órától dúdoló Navratil Andreával – Maros és Nyárád menti dalok

16 órától Pál István Szalonna és bandája, vendég Horváth Elek

17 órától tánctanítás: Szabó Csaba és a Tördemic néptáncegyüttes

Gyermekeknek az egész program alatt kézműves-foglalkozás Troják Zsuzsannával és Kropf Milánnal

A belépés, ahogyan a Kőfeszt összes rendezvényére, a folkklubba is díjtalan.

Kép forrása: Kulcsar Istvan

[fbcomments]