Életmód · 2016.04.21.

FÖLD NAPJA – Ültess fát!

A Föld erdőállománya minden évben több mint 15 milliárd fával csökken az erdőirtás, a földhasználat megváltozása, a városiasodás és a helytelen erdőgazdálkodás miatt. A nemzetközi Föld Napja Hálózat arra biztat mindenkit, hogy ültessen és gondozzon fát, minél többet, gyerekei, unokái nevében is.

A Föld napja, április 22-e ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye. Magyarországon is a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulás, amelyhez bármikor csatlakozhatunk.


Napjainkban már nem csak a Föld napján gondolunk környezetünkre. Sokan fogyasztunk tudatosabban, gyűjtjük szelektíven a hulladékot, vásárolunk környezetbarát termékeket, járunk kerékpárral munkába, sok helyen szélkerekek, napkollektorok segítik az energiaellátást, de még mindig sok a felesleges fogyasztás, vegyszerhasználat, szemét, autózás, az energiapazarlás, általában a természet szolgáltatásainak túlhasználata.

És valljuk be: egyetlen nap kevés ahhoz, hogy élhetőbbé tegyük bolygónkat, ezért tegyünk érte folyamatosan, mindennap: védjük a meglévő fákat és ültessünk melléjük még többet, komposztáljunk, kerüljük a műanyag zacskók használatát stb., hiszen jelenlegi életmódunk fenntartásához 1,6 Földre lenne szükségünk. Föld pedig csak egy van.

Forrás: fna.hu


[fbcomments]