Közérzet / Sport · 2018.09.08.

FOCIÜNNEP – Szép volt, fiúk!

Ünnep volt a Hangvillában. A 30 éve az NB I-be jutott labdarúgó csapatot köszöntötték az egybegyűltek. Először egy gólokkal színesített összeállítást tekinthettek meg a meghívott vendégek, majd bemutatták Varga Róbert újságíró monodrámáját.

Az előadás apropóját az a három évtizeddel ezelőtt, a 88. percben szerzett gól szolgáltatta, amelyet Horváth László fejelt be az ellenfél kapujába és amellyel bajnoki címet nyert a Veszprém Glázer Róbert vezetőedző irányításával. Ezzel a meccsel történelmet is írt a veszprémi csapat, hiszen sem előtte, sem utána nem játszott az élvonalban a királynék városának együttese.
A szerző az egykori kiváló futballista, majd szakvezető gondolatait írta meg egyszemélyes darabban, amelyet
Mikó István Jászai Mari-díjas, érdemes művész, zeneszerző és rendező zseniális alakítása tett örökké emlékezetessé, megmutatva egy edző vívódásait, közösségteremtő erejét, a futballról alkotott hitvallását. Ez volt Mikó István egyik 88. perce is, hiszen nagyon kevés idő állt a rendelkezésére, hogy Glázer Róbert bőrébe bújva hitelesen tolmácsolja a nézőknek: még az utolsó pillanatban is van remény a célok, álmok megvalósítására.
A nézők hosszú vastapssal jutalmaztak az egyedülálló, időnként megható, könnyeket a szemekbe csalogató produkciót, amelynek végén a csapat tagjai is színpadra álltak, és az egykori B-közép tagjaiból álló kórus elénekelte az Újra itt van a nagy csapat című örökzöld slágert, megspékelve egy kis „szép volt, fiúkkal”.
Az eseményt megtisztelte jelenlétével és köszönetet mondott az azóta is megismételhetetlen teljesítményért
Ovádi Péter országgyűlési képviselő,valamint Porga Gyula, Veszprém polgármestere.
Ahogy eddig mindig, ezúttal is
Csik Ferenc, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatója szervezte meg az ünnepet. A volt válogatott játékos a 150 NB I-es mérkőzésből, 141-szer volt pályán öt év alatt, és a válogatottban is bemutatkozhatott.


A Veszprém Televízióban hétfőn este lesz látható a rangos esemény összefoglalója.

Donát Tamás


[fbcomments]