Sport · 2023.04.14.

FOCI – Bajnokságot nyerne a Practical VLS

Júniusban lesz harminc éve, hogy a Veszprém FC ötéves szereplés után kiesett a labdarúgó NB I.-ből. Viszontagságos évtizedek után a Practical VLS az idény végén – a megyei első osztályból indulva – akár nagy sikert is elérhet. Pető Tamás vezetőedző együttese ugyanis két bronzérem után jelenleg ezüstös helyen áll a tabellán.

Ebből akár arany is lehet. Sőt, még osztályváltás is. Veszprém, irány az NB II.?

– Azért ne siessünk ennyire előre, mert a másodosztályba való feljutáshoz előbb meg kell nyerni az NB III.-at, és utána osztályozó is várna a csapatra – jelezte a nehézségeket Pető Tamás, a Practical VLS mestere. – A célunk azonban változatlan. Szeretnénk aranyérmet nyerni és utána megmérettetni magunkat az NB II.-ért. Együttesünk az első feladatra feltétlenül esélyes. A másodikat csak utána érdemes tervezni. Stabilak, elszántak, eltökéltek vagyunk. Fordulóról fordulóra amolyan csak azért is hangulatban lépünk pályára.


Harcedzett csapat

Hét találkozóval a bajnokság vége előtt a veszprémieknek csupán négy pont a hátrányuk a listavezető Tatabánya mögött. A Practical VLS-t akár hontalan klubnak is nevezhetjük, mert a hazai összecsapásaikat is idegenben, Ajkán játsszák. Nap mint nap mostoha körülmények között készülnek. Április első hetében tudtak először füvön edzeni Gyulafirátóton. Ennek ellenére szorosan tartják a lépést a legnagyobb riválissal a bajnoki címért folytatott nagy csatában.

– Harcedzetté váltunk, hiszen szinte mindig történik valami, ami tovább nehezíti a menetelésünket – mondta az edző, korábban válogatott játékos. – A hétvégén Ajkán sem játszhatunk, mert az időpont ütközne az ottani NB II.-es csapatéval. Ezért kénytelenek vagyunk kedden játszani az újabb találkozónkat, ami valószínűleg a miattunk utazó maroknyi szurkolótáborunkat is megtizedeli.

Pető Tamás elmondta, rendkívül hálás a csapat, mert a hazai mérkőzéseikre egy autóbusznyi drukker jár – idegenbe.

– Sőt, vannak páran, akik autóval követik őket, játsszanak bárhol az országban – árulta el. – Értük is mindig nyerni szeretnénk. És persze magunknak is bizonyítani akarunk. Remek közösség a miénk, a nagy nyomás és elvárás ellenére sem hátrálunk meg.

Újabb csavar a végén

A jelenleg élen álló Tatabányára még legalább három nehéz összecsapás vár. A legnehezebb éppen az őt üldöző Veszprém ellen. Ezért ledolgozható a minimális hátrány, megelőzhető a rivális, célegyenesre fordulva akár az utolsó kanyar után. Ám még ebben is lesz egy nagy csavar.

– A bajnokesélyes, a mostani tabellaelső ellen lesz az utolsó bajnoki mérkőzésünk, és az sem lehetetlen, hogy akkor dől el végleg a cím sorsa az osztályozón való részvételért – jelezte Pető Tamás. – Ezt Ajka helyett Pápán kell lejátszanunk. Még messzebb Veszprémtől. Pedig a fiúk nagyon fontosnak tartják, hogy minél többen szurkoljanak nekik. Pláne, ha tényleg az utolsó meccs dönt a bajnoki címről.

Egészen elképesztő, hogy ilyen mostoha körülmények ellenére is így teljesít a Practical VLS.

Donát Tamás

Fotó: Szalai Csaba/vehir.hu


[fbcomments]