Sport · 2022.06.18.

Final Four – Hetedszer sem sikerült!

A férfikézilabda Final Four-ban hetedik alkalommal sem lesz Telekom Veszprém végső siker. Momir Ilić edző együttese ugyanis 37–35-re kikapott a lengyel Kielcétől, így vasárnap csak a harmadik helyért játszhatnak a veszprémiek.

Egy héten belül ez a második szomorú történet a csapat és a szurkolók életében, hiszen legutóbb a bajnoki címet veszítette el a Veszprém a Pick Szegeddel szemben – két másodperccel a mérkőzés vége előtt.

A hőn áhított BL-döntőbe jutást pedig voltaképpen tíz perc alatt vesztette el a második félidőben, hiszen az első félidei plusz kettő (18–16) után 0–6-ot futott az együttes, amivel négygólos hátrányba kerültek Laugéék. Ami teljességgel érthetetlen. És innen már nem volt visszaút. A lengyelek rutinosan kihasználták a veszprémiek gyengeségeit, és magabiztosan, megérdemelten jutottak a vasárnapi fináléba.


A bajnoki döntő utolsó pillanatbeli elvesztése és a Final Four elődöntőjében elszenvedett vereségben benne volt az egész idény gyengesége. Rövid „kispad”, klasszikus átlövőnélküliség, hatos fal elleni tehetetlenség, kiszámítható támadójáték. Csak akkor megy, ha gyorsan tud futni a Telekom. Fordulás után ezt is megakadályozta a Kielce. Ezért Margucék csak futottak az eredmény után. Kevés elképzeléssel. Hátul, középen pedig bizony továbbra is szembetűnő a lassúság.

Ha a magyar klub idei teljesítményét tesszük mérlegre, vegyes a kép. A klubvezetés elvárásai alapján megvédték Magyar Kupa címüket, de elvesztették a bajnoki aranyat, amit vissza akartak szerezni a szegediektől. Viszont kijutottak Kölnbe, ami nem volt kötelező. A világ legjobb négy csapata között játszani és ott érmet szerezni dicsérendő teljesítmény. A szezon utolsó kérdése: maradt-e még annyi erő és lélek ennek eléréséhez a játékosokban?

Mindezt figyelembe véve a valóság sportnyelven és eredménnyel szólva: Telekom Veszprém–Idei Idény 1–2…

Donát Tamás

A képen Rasmus Lauge (középen), a Veszprém, valamint Branko Vujović (b) és Artsem Karalek (j), a Kielce játékosai a férfikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. Fotó: Kovács Anikó/MTI/MTVA


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]