Szórakozás · 2017.11.24.

FILMKLUB – Madame

Az Agóra filmklubjának következő bemutatója a Madame című szinkronizált francia vígjáték lesz november 27-én, hétfőn 18 órakor.

Anne és Bob, bízva abban, hogy így talán új színt vihetnek megfásult házasságukba, a romantikus Párizs egy mesés kastélyába költöznek. Miközben az első nagyszabású, fényűző vacsorát tervezik, a ház úrnője észreveszi, hogy mindössze tizenhárom teríték van az asztalon, ez pedig rossz ómen. Éppen ezért megkéri a szobalányt, Mariat, hogy erre az estére változzon át egy tehetős spanyol úrnővé és igyekezzen jó benyomást tenni a többi vendégre. Az alakítás olyan jól sikerül, hogy egy dúsgazdag vendég azonnal beleszeret a kissé ügyetlen, ám csupa szív nőbe.


Mariát Pedro Almodóvar egyik kedvenc színésznője, a hollywoodi szépségideáltól kissé messze eső, de zseniális színésznő, Rossy de Palma alakítja. Az ausztrál Toni Collette a ház úrnőjének szerepében egyensúlyoz a korrekt munkaadó és a kiégett feleség szerepében, szintén nagyon jól. Bobot pedig az amerikai Harvey Keitel játssza, akit keményebb szerepekben szoktunk látni. A Madame-ot Amanda Sthers rendezte.

A film előzetese itt megnézhető.


[fbcomments]