Szórakozás / Kultúra · 2016.09.01.

FILMKLUB – Jön az Oscar-díjra nevezett Tiszta szívvel

Till Attila Tiszta szívvel című akcióvígjátékával indul újra a Filmklub a nyári szünet után. A vetítésre hétfőn, szeptember 5-én 18 órakor várják a filmkedvelőket az Agóra (volt Hemo) nagytermébe.

Két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekes székes bérgyilkossal, így a maffia szolgálatába állnak. A szereplőknek nincs sok vesztenivalójuk, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között. Miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekes székben töltött mindennapok kihívásait, végül azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú. A főbb szerepekben Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán, Fekete Adám, Balsai Móni és Danis Lídia látható.


Az alkotás a tavalyi, 50. Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztivál East of the West versenyprogramjának nyitófilmje volt, az idei palicsi nemzetközi filmfesztiválon megkapta a közönségdíjat.

A legújabb hír Till Attila második nagyjátékfilmjével kapcsolatban pedig az, hogy Magyarország ezt a mozit nevezi a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra. A nevezett alkotások közül az amerikai filmakadémia képviselői választják majd ki azt az öt jelöltet, amelyek versenyre kelhetnek az Oscar-díjért. A jelöltek listáját 2017. január 24-én hozzák nyilvánosságra, az elismeréseket február 26-án adják át a Los Angeles-i Dolby Színházban.


[fbcomments]