Kultúra · 2016.05.22.

FILMKLUB – Az év legszebb filmje

Van élet a Batmanen és a Supermanen túl – ez egy néző kommentje a világhálón, és aki hasonlóan vélekedik, az semmiképpen ne hagyja ki a hihetetlenül látványos, gyönyörűen fényképezett Évszakokat! Reméljük, Veszprémben is sok nézője lesz az esztendő legszebb filmjének! A film narrátora Kulka János. A vetítésre május 23-án, hétfőn délután hat órakor várják a közönséget az Agórába (volt Hemo, Táborállás park 1.).

A hatalmas sikerű Vándormadarak alkotói, Jacques Perrin és Jacques Cluzaud valószínűleg a filmtörténet legnagyszabásúbb természetfilmjét készítették el: a több éven át forgatott, 40 millió dolláros költségvetésű Évszakok Európa elmúlt csaknem húszezer évének történetét mutatja be – az állatok nézőpontjából. Bölények, farkasok, hiúzok, medvék és a többi európai vadállat története, ahogyan próbálnak alkalmazkodni és túlélni, dacolva a klímaváltozással és a magának egyre nagyobb területet kiszakító emberrel.


A film narrátora Kulka János. A vetítésre május 23-án, hétfőn délután hat órakor várják a közönséget az Agórába (volt Hemo, Táborállás park 1.). Az Évszakok előzetesét itt nézhetik meg, egy kritika pedig itt olvasható róla.


[fbcomments]