Kultúra / Egyéb · 2015.10.08.

FILM – A Szeretföld gyönyörű történet

Módri Györgyi, a Petőfi Színház társulatának tagja a közösségi finanszírozásban készülő Szeretföld című filmben a főhős anyósát játssza, és benne van néhány olyan jelenetben is, amely napjainkban, egy menekültszálláson játszódik. A színésznő elolvasta Iancu Laura kisregényét, amely alapján Buvári Tamás a Szeretföldet rendezi, és gyönyörű történetnek tartja.

– Egy napot és az eső miatt egy pótnapot voltam a forgatásokon – mondja Módri Györgyi. – Novemberben lesz még egy napom. Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre, mert a színházban nagyjából képben vagyok, hogy milyen lesz a munka eredménye, de egy film esetében más a helyzet. Forgatás közben arra gondolok, hogy sok voltam-e vagy kevés, és csak jóval később jön a visszajelzés. A Szeretföld négy jelenetében leszek látható, és fogalmam sincs, milyen lesz a végeredmény. Kíváncsian várom, mert nagyon szeretem Buvári Tamás kisfilmjeit, ezért is mondtam igent, amikor hívott.

Módri Györgyi szerepelt már filmekben: Pozsgai Zsolt Janus című színdarabjának filmes változatában, dolgozott együtt Tímár Péterrel, szerepet kapott egy magyar napi sorozatban, sőt, kiemelt statisztaként dolgozott Peter Greenaway egyik alkotásában, de az eredményt sosem látta, egyszerűen nem bukkan a nyomára a filmnek, mivel valószínűleg más lett a végleges címe, mint a munkacíme volt.

módrigyörgyi

– Színészként vágyik filmes munkára is az ember, legalábbis én – gondolkodik el.

A Petőfi Színházban már próbálják a Liliomot, amelyben Módri Györgyi Hollundernét és a mennyországi fogalmazót játssza.

– Nagyon kedves emlékem van a Liliommal kapcsolatban – mosolyodik el. – Főiskolásként, az Újvidéki Színház Liliomjában léptem először színpadra. Akkor Liliom 16 éves lányát alakítottam.

A Tokaji aszút, amelyben szintén szerepel, a nyáron már láthatta a közönség. A zenés vígjáték kőszínházi bemutatója éppen most pénteken lesz. Az Abigélben is kap majd feladatot. A musical próbái még nem kezdődtek el, a bemutatót december közepére tervezik.

A színésznő és kollégája, Máté P. Gábor a Zenekar a gomba alatt című, interaktív zenés gyerekelőadással aratott hatalmas sikereket, és mivel nagyon sok helyre hívják a párost, úgy gondolták, ideje valami újat alkotni, ezért Máté P. Gábor megírta a tücsök és a hangya zenés változatát aranyos betétdalokkal, amelyet már CD-n is rögzítettek. Bíznak abban, hogy ez legalább annyira sikeres lesz, mint az előző előadásuk.

Módri Györgyi évek óta együtt dolgozik Völler Adéllal a Dal-Ma művészeti egyesületben.

– Völler Adél az énekért, én a színészi feladatokért és a színpadi mozgásért felelek – jegyzi meg. – A tanítványaink évente kétszer mutatkoznak be a veszprémi közönségnek, úgyhogy már a karácsonyi koncertre készülünk.

A Szeretföld alkotói szombaton, október 10-én bemutatkoznak és a készülő filmet is bemutatják a XI. Pannonfíling mozgóképes találkozón az Expresszó Klubban (a Hangvilla épületében). A rendezvény részletes programja itt olvasható.


[fbcomments]