Szórakozás / Kultúra · 2019.07.17.

FESZTIVÁLOK – Utcazene, Művészetek Völgye, régizene, Auer

Pár napja fejeződött be a VeszprémFest és a Rozé, Rizling és Jazz Napok, máris folytatódik a fesztiválok sorozata. Ma indul az Utcazene Fesztivál, pénteken kezdődnek a Művészetek Völgye progamjai, július 22-én indul a Régizenei Napok, a hónap végén pedig az Auer Fesztivál.

A ma rajtoló Utcazene Fesztiválról minden információ megtalálható itt.

Soknemzetiségű lesz az idei utcazene is. Fotó: Veszprém Kukac

Soknemzetiségű lesz az idei utcazene is. Fotó: Veszprém Kukac

A délutáni programban fellépő utcazenészek közül a szakmai zsűri és a közönség idén is megválasztja az általa legjobbnak ítélt fellépőket. A szakmai díj is és a közönség díj is egymillió forint.

Az ÉNYKK Zrt. a fesztivál ideje alatt éjszakai különjáratokat indít Szentgál, Balatonalmádi, Fűzfőgyártelep, Balatonfüred, Várpalota, Nagyvázsony, Zirc és Berhida irányába. Ennek menetrendje itt elérhető.

A július 19-én, pénteken kezdődő Művészetek Völgye programjaihoz kis kedvcsináló itt olvasható, a völgy teljes kínálata pedig itt böngészhető.

A jezsuita templomban hatodik alkalommal rendezik meg a Régizenei Napokat július 22. és 27. között. A programsorozat az Orlando Együttes szervezésében tér vissza korhű hangszereken, hangosítás nélkül.

Az esemény programja itt elérhető.

Az Auer Fesztivál első koncertjét július 30-án hallhatják az érdeklődők. A fesztivál augusztus 4-éig tart. A fellépők: Maxim Vengerov, Avi Avital, Terje Tønnesen, az Amarcord Ensemble, az Auer Trió, a Mendelssohn Kamarazenekar, a Borbély Mihály Balkán Jazz Projekt, Langer Ágnes és Fülei Balázs, a Korossy Quartett és a Gárdonyi Zoltán Kamrazenekar. Minden az előadókról és a helyszínekről itt.

Az idei Auer Fesztivál legnagyobb sztárja Maxim Vengerov hegedűművész lesz. Kép forrása: auerfesztival.hu

Az idei Auer Fesztivál legnagyobb sztárja Maxim Vengerov hegedűművész lesz. Kép forrása: auerfesztival.hu

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!