Életmód · 2022.06.16.

Felüdülés, kikapcsolódás és gyógyulás, mindez egy helyen

A gyógyvíz egy, a mindennapok során is gyakran használt kifejezésünk, pedig a pontos jelentése talán nem is annyira közismert. Igazság szerint megalapozottan csak bizonyos tulajdonságokkal rendelkező vizeket illethetünk e jelzővel.

A legfontosabb kritérium, hogy azok az ásványvizek szolgálnak rá erre a titulusra, amelyek fizikai tulajdonságaik vagy kémiai összetételük miatt gyógyító hatásúak és a gyógyvíz elnevezést számukra engedélyezték. Ezenfelül a 30 foknál melegebb gyógyvizek termálvíznek is nevezhetők.

A hévízi tó vize szállodában is élvezhető

A hévízi gyógyvíz fantasztikus hatását nemcsak a tóban fürdőzve élvezhetjük, hanem például a szintén a városban található Hotel Európa Fit****superior szállodában. A hotel saját kúttal is rendelkezik, így a vendégek a szálloda minden igényt kielégítő szolgáltatásainak igénybevétele közben is élvezhetik a víz áldásait.


Az Európa Fit azonban sokkal több, mint egy gyógyszálloda, hiszen a szolgáltatások, a gasztronómia, a prémiumminőségű lakóterek kényelme, a gyermekprogramok, a lézerklinika és a wellnessrészleg egy olyan komplex szolgáltatáskínálatot adnak, amelyben mindenki megtalálja a számára legvonzóbb összetevőt, ráadásul mindezt a festői Hévíz városában, a Balaton közvetlen szomszédságában.

Hévíz, egy gyöngyszem az országban

A világviszonylatban is páratlan hévízi gyógyvíz egy természetes képződmény következtében jut a felszínre, és áldásos hatása nemcsak fürdőzés közben élvezhető, hanem elfogyasztva az emésztési zavarok ellen is nagyszerűen használható. Azonban ez még nem minden, hiszen inhalálva, belélegezve is hálás lesz szervezetünk a hatásaiért.

A hévízi termálvíz csodálatos hatása több összetevő következménye, hiszen a víz hőhatása, tömege, nyomása, gáz- és oldott ásványianyag- és rádiumemanáció-tartalma összességében adnak egy teljesen unikális, semelyik másik gyógyvízhez sem hasonlítható koncentrációt és gyógyító hatást.

Nem csak a gyógyulni vágyók paradicsoma

Mint már szó volt róla, a gyógyulni vágyók a hévízi termálvízzel töltött részlegen találhatnak gyógyírt bajaikra, az Európa Fit wellnessközpontja viszont minden kikapcsolódni, feltöltődni vágyó vendég érdeklődésére számot tarthat. Élményfürdőjében található nyak- és vállmasszírozó, úszógép, kellemes lazítást kínáló vízsugarak és pezsgőfürdő, valamint fedett és nyitott medencék is.

A kisgyermekes szülők a pancsoló medencében tudhatják biztonságban a legkisebbeket, a szaunavilág pedig a felnőttek kikapcsolódását és az egészség megőrzését szolgálja. A natúr szauna, a panorámás finn szauna, az élményzuhanyzó, a relaxációs tér és a gőzfürdő minden igényt kielégít, azonban ezeken kívül sókamra, herbárium, gőzfürdő, valamint infrakabin teszi pazarrá a kínálatot.

A családbarát szállodát az aktív kikapcsolódás hívei is bátran felkereshetik, ugyanis a környéket felfedező túrák, kerékpározási lehetőség, golf vagy a szálloda területén a legújabb sportolási lehetőségek mind a mozgás fejlesztését és az egészség megőrzését biztosítják.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]