Kék / Közérzet / Életmód · 2016.03.16.

FELHÍVÁS – Önkénteseket keresnek

Lombgondozásra, kapálásra, kavicsgazolásra, sarjazásra várnak önkénteseket március 19-én, szombaton 10 órára a Lovassy gimnázium, illetve a Cserhát-lakótelepi bölcsőde mögötti lépcső tetején. Takarítóeszközökről a szervezők gondoskodnak. A résztvevőknek szendvicset és ivóvizet a szervezők adnak. A munka délután egy óráig tart.

Az akciót a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. kezdeményezte, és a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal karöltve szervezi.


– Tavaly indítottuk el a társadalmi felelősségvállalás programunkat, idén pedig a civilek felé szeretnénk nyitni – nyilatkozta a Veszprém-kukacnak a kezdeményezésről Köller Tamás, a VKSZ Zrt. titkárságvezetője. – Megkerestük a legaktívabb veszprémi egyesületeket, mert igaz ugyan, hogy a közterületek rendben tartása a VKSZ Zrt. feladata, de az idő sok esetben gyorsabban dolgozik nálunk, és előfordul, hogy a terveink és a lehetőségeink évi két takarítást tesznek lehetővé egy-egy területen, miközben három-négyre lenne szükség. Most az említett lépcső környékét tisztítjuk meg, de szándékunk, hogy a civil egyesületeket megkérjük: fogadjanak örökbe egy-egy játszóteret, és ha szükséges, akkor tegyék rendbe időnként. Halottak napja előtt is tervezünk egy akciót, amelybe szintén szeretnénk bevonni a civileket, hogy segítsenek nekünk méltó körülményeket teremteni a temetőkben.

A programon való részvételhez regisztrálni kell. Az önkéntesek részvételi szándékukat Horváth Editnél jelezhetik a következő telefonszámon: 06/20/560-1980, illetve e-mail-címen: civilhazveszprem@gmail.com.


[fbcomments]