Közérzet · 2020.05.08.

FELHÍVÁS – Madonna és Sting is nemet mond a vírus előtti életünkhöz való visszatérésre

Kétszáz világhírű művész és tudományos szakember nemet mond a visszatérésre a normalitásba a koronavírus-járvány után. A Le Monde című francia napilapban közzétett felhívásukban a fogyasztói társadalom radikális átalakítását sürgetik.

Elképzelhetetlennek tűnik számunkra a visszatérés a normalitásba” – írták a hírességek a Juliette Binoche francia filmszínésznő és Aurélien Barrau francia asztrofizikus által kezdeményezett felhívásukban.


Az aláírók között szerepel Robert de Niro, Jane Fonda, Cate Blanchett, Adam Driver, Javier Bardem, Penelope Cruz, Marion Cotillard, Monica Bellucci, Guillaume Canet, Jean-Louis Trintignant, Ralph Fiennes, Julianne Moore színész, Madonna, Barbra Streisand, Marianne Faithfull, Sting, Benjamin Biolay énekes, Bob Wilson, Thomas Ostermeier, Peter Brook színházi rendező, Tarr Béla, Alejandro Gonzales Inarritu, Pedro Almodovar, Wim Wenders, Bertrand Tavernier filmrendező, Yann Arthus-Bertrand fotóművész, James Peebles Nobel-díjas fizikus és Muhammad Yunus Nobel-díjas közgazdász.

Radikális átalakításra van szükség minden szinten” – hívták fel a figyelmet, amely szerintük tömeges és határozott elköteleződés nélkül nem valósulhat meg, miután a kérdés legalább annyira szól az emberi méltóságról és koherenciáról, mint a túlélésről.

Bővebben itt.

Forrás: koncert.hu/MTI

 


[fbcomments]