Közérzet · 2019.07.17.

FELHÍVÁS – Felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj pályázat

A város önkormányzata idén is két kategóriában hirdeti meg felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj pályázatát, amelynek jelentkezési határideje augusztus 31.

Első kategória


Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjpályázatot hirdet, melynek célja, hogy az önkormányzat elismerje és anyagilag támogassa azokat a veszprémi illetőségű személyeket, akik legkorábban 2016-ban szerezték meg a felsőfokú tanulmányok feltételeként előírt érettségi vizsgabizonyítványt, és 2019-ben a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott alap- vagy osztatlan képzésre nyertek felvételt, illetve akik tanulmányi kötelezettségeik teljesítése során, továbbá a tanulmányi, sport, önkéntes, vagy művészeti tevékenység területén kiemelkedő eredményeket értek el.

Ebben a kategóriában tanulmányi ösztöndíjban öt fő részesülhet.

Az ösztöndíj összege 200 ezer forint, amelyet a nyertes pályázó egy összegben kap meg.

Második kategória

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése önkormányzati rendeletet alkotott, melynek célja, hogy az önkormányzat elismerje és anyagilag támogassa azokat a veszprémi illetőségű személyeket, akik legkorábban 2016-ban szerezték meg a felsőfokú tanulmányok feltételeként előírt érettségi vizsgabizonyítványt, és 2019-ben a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben meghatározott alap- vagy osztatlan képzésre veszprémi székhelyű felsőoktatási intézménybe nyertek felvételt.

Ebben a kategóriában tanulmányi ösztöndíjban három fő részesülhet.

Az ösztöndíj összege 200 ezer forint, amelyet a nyertes pályázó egy összegben kap meg.

A pályázatokat augusztus 31-ig Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesterének címezve Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál kell benyújtani (8200 Veszprém, Óváros tér 9.).

Az ösztöndíj odaítéléséről Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere átruházott hatáskörben dönt, minden évben legkésőbb szeptember 30-ig.

A pályázati anyag a Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) ügyfélszolgálati irodáján igényelhető, illetve letölthető a www.veszprem.hu pályázatok rovatából.

További információ kérhető Tóth Barbara ifjúsági és civil referenstől a btoth@gov.veszprem.hu e-mail címen, vagy az 549 106-os telefonszámon.


[fbcomments]