Közérzet · 2022.11.09.

Faültetés választókerületi keretből

A lakossági akaratot szem előtt tartva döntöttem úgy, a rendelkezésre álló választókerületi keretből 480 ezer forintot szánok faültetésre a Pöltenberg Ernő utcai közpark keleti részén – mondta sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc (LMP), a veszprémi kettes számú választókerület önkormányzati képviselője.

– Bár Veszprém zöldfelületi stratégiája említést tesz róla, egy idén év eleji kérdésemre adott válasz világossá tette, hogy a Pöltenberg Ernő utcai közparkban egyelőre nem tervez fásítást a városvezetés – hangsúlyozta. – A környéken élőknek viszont hosszabb ideje igénye, hogy a terület park jellege erősödjön. Elsősorban fákat szeretnének itt látni.

A képviselő a lakossági akaratot szem előtt tartva döntött úgy, hogy a rendelkezésre álló választókerületi keretből 480 ezer forintot szán faültetésre. A Pöltenberg Ernő utcai közpark keleti részén november elején megtörtént a faültetés. Ennek eredményeként a Bakonyalja városrész öt amerikai hárssal (Tilia americana ’Nova’) gazdagodott.


– Bízom benne, hogy a következő évek költségvetése lehetővé teszi majd a további fejlesztést, illetve az ígéreteknek megfelelően helyeznek ki kutyaürülék-gyűjtőket – jegyezte meg. – Az elmúlt hónapokban a Pöltenberg Ernő utcai közpark nyugati részén is sikerült kisebb-nagyobb felújításokat elérni. Legutóbb például vadonatújra cserélték a labdapálya körüli hálót.

A faültetés jelképének – és tényleges jelentőségének – egyetemes ereje van a Föld minden kultúrájában és minden társadalmában … – Al Gore, Mérlegen a Föld (Earth in the Balance)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]