Sárga / Sport · 2016.05.29.

Fanatizmus nélkül nem megy

Fanatizmus kell a BL-győzelemhez, ismét bebizonyosodott. A veszprémi a legjobb csapat a világon jelenleg, sehol máshol nincs ilyen színvonalú játék, mégis veszített a döntőben a lengyelek ellen. Zovko kellett volna ide, „sta ste se usrali…”, ez volt a szavajárása egy szaftos káromkodással megcifrázva. Nehogy már beszarjatok – kb. ez lenne szabad fordításban.

Meg az Öreg (Zlatko Saracevic) hiányzott fiatalabb kiadásában, mert amikor már Veszprémbe került, kezdett kiöregedni. Előtte megnyerték a Zágrábbal a BEK-et.

Most Ilic próbálta fanatizálni a csapatot, de csak néztek rá. Nagy Laci akarta nagyon a győzelmet, de kifáradt a meccs végére. Nincs cseréje. Kellene még egy balkezes bombázó.

Az idegenlégiósok mind nyertek már BL-t: Palmarsson, Ilic és azt hiszem, Nilsson is. És Nagy Laci is megnyerte már a BL-t. Miért nem játszott Sulic? Mi történt vele? Ő is nagy harcos.

A lengyeleket Dusebajev tudta fanatizálni, szinte transzban játszották végig az utolsó tíz percet és a hosszabbítást. Ezzel nyertek. Dusebajev is olyan transzban volt, hogy leesett a székről. Ráült az elsősegélydobozra és zuhant, úgy kaptak utána.

Transz és fanatizmus. Ez döntött. Pedig nálunk van a legértékesebb játékos, Aron Palmarsson is. Neki adták ezt a címet a BL-ben nyújtott teljesítménye alapján. Gratulálunk, de ez sem volt elég a győzelemhez.

(Tudósításunkat a mérkőzésről itt olvashatják.)


[fbcomments]