Közérzet · 2019.07.24.

EZ IGEN! – Adománygyűjtés a kórház gyermekosztályának

Mindannyian megtapasztalhattuk már az egészségügy és benne a gyermekegészségügy helyzetét. Amikor gyermekeinket a veszprémi kórházban gondos kezek ápolják, gyógyítják, sokszor csak bosszantó apróságok hiányoznak a gördülékeny mindennapokhoz – mondja Takács Katalin, a Kuckó Tagóvoda óvónője.

Azzal szembesülünk, hogy gyermekünk kis szobatársa bizony alapvető ruházat, felszerelés nélkül érkezett, és a nővérek keresgélnek számára ruhát, játékot, tisztasági eszközöket. Ezeken a mindennapi gondokon igyekeztünk enyhíteni a Kuckó Tagóvodában, kollégáink, a családok és mindenekelőtt az óvodások bevonásával, a Kiskertész Gazdabolttal karöltve, ahonnan is csupán önzetlenségből felajánlott a boltvezető evőeszközöket, poharakat, kancsókat, fürdetőt, sampont, nedves törlőkendőt. Más adományok mellett segítettek nekünk nagy mennyiségű pelenka beszerzésében is.


Balról jobbra: Gerlei Árpádné, a Kiskertész boltvezetője, Gerlei Árpád, Verbné Németh Mária és Gerlei Rita

Balról jobbra: Gerlei Árpádné, a Kiskertész boltvezetője, Gerlei Árpád, Verbné Németh Mária és Gerlei Rita

Takács Katalin elmondta, hogy tanév végén több köbméter adományt gyűjtöttek a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztálya javára. Az adománygyűjtés ötlete a Szelíd motorosok a zaklatás ellen nevű csoport példája nyomán született.

 

Sörös Babett és Takács Katalin. Megérkeztek az adományok a kórházba

Sörös Babett és Takács Katalin. Megérkeztek az adományok a kórházba

Reméljük, hogy az akcióban részt vevő gyermekeink számára felnőve is olyan természetes lesz mások segítése, az empatikus magatartás, mint amilyen örömmel most hozták a plüssjátékokat az ismeretlen gyermekek számára – jegyzi meg Takács Katalin. – Addig is mi, szülők és nevelők még sokszor példát mutathatunk nekik emberségből. Reméljük, hogy az adományozott használati és tisztasági eszközök jól szolgálják majd a kórházunkat és a gyermekek testi-lelki jólétét a gyógyulásban. Köszönjük valamennyi adakozó szíves hozzájárulását!


[fbcomments]