Gazdaság · 2023.01.20.

EXTRÉM GAZDAGSÁG – Adóznának a milliárdosok

Több mint 200 milliárdos azzal a kéréssel fordult a davosi Világgazdasági Fórum résztvevőihez, hogy az extrém gazdagság élvezői, az arányos adóztatás érdekében, fizessenek több adót.

Amerikában az extrém gazdagság kérdéskörében tavaly Patrióta Milliomosok névvel indult egy mozgalom ugyanezzel a céllal. A világ leggazdagabb egy százaléka szerezte meg az elmúlt két évben a világ összes új vagyonának közel kétharmadát, 26 billió dollárt – állapította meg az Oxfam egy nemrégiben közzétett jelentésében, írja a CNBC portálra hivatkozva az Infostart.

„Adóztassák meg az ultragazdagokat, mégpedig most” – szólította fel most a Davosban összegyűlteket tehetősek egy csoportja. Nyílt levelüknek Az extrém gazdagság ára címet adták. Több szervezet is támogatásáról biztosította a kezdeményezést, köztük a Tax Me Now és a Milliomosok az Emberiségért is. Az extrém gazdagság felfalja a világot!


Azonnal lépni kellene mondják a világa milliomosai, kik egyszerű, józan gazdasági megfontolásnak minősítik a kezdeményezést. „Befektetés a közjóba és egy jobb jövőbe, amelyet mindannyian megérdemlünk. Mi, milliomosok, készen állunk erre” – áll a nyílt levélben, amnelyet 12 ország 206 tehetős embere írt alá.

Fotó: internet


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]