Kultúra · 2020.10.15.

EXTÁZIS – Fát ölelő tigris a díjnyertes

Az ölelés című képet 49 ezer pályamű közül választották ki. A rejtett kamerával készült fotón egy amúri tigris ölel át egy fenyőt, miközben illatanyagaival a területét is kijelöli. Gorskov 11 hónapot várt arra Szibériában, hogy ezt a pillanatot elkaphassa.

Kihirdették a Wildlife Photographer of the Year nevű természetfotó-verseny díjazottjait, a legjobbnak az orosz Szergej Gorskov képét találták, melyen egy amuri tigris látható. Az ölelés című képet 49 ezer pályamű közül választották ki. A rejtett kamerával készült fotón egy amuri tigris ölel át egy fenyőt, miközben illatanyagaival a területét is kijelöli. Gorskov 11 hónapot várt arra Szibériában, hogy ezt a pillanatot elkaphassa.


Nincs ehhez fogható jelenet. Ez egy egyedülálló bepillantás egy varázslatos erdő mélyére. Az alacsonyan álló téli nap megvilágítja az ősi fenyőt és a nagy tigris bundáját, miközben az nyilvánvaló extázisban öleli át a törzset és lélegzi be a gyanta illatát, saját jelzését is otthagyva üzenetként – írta a bírálóbizottság elnöke, Rosamund Kidman Cox a fotóról” – olvastuk a telex.hu oldalán.

Nézegessen csodálatos természetfotókat!


[fbcomments]