Szórakozás · 2018.09.25.

EXPRESSZÓ – Jönnek a hangfoglalók

Az Expresszóba látogat szeptember 28-án az NKA25 – Hangfoglaló turné, és fellép a The Biebers, Áron András ‘Apey’, valamint a Belau.

A szeptember végén induló NKA 25 – Hangfoglaló turné a Nemzeti Kulturális Alap negyedszázados fennállását ünnepli rengeteg programmal: kiállításokkal, filmvetítésekkel, szakmai beszélgetésekkel és persze koncertekkel szerte az országban, sőt a határon túl is. A 25 napos sorozat keretében Szolnokon, Debrecenen és Veszprémen keresztül Pécsre, sőt Nagyváradra is ellátogatnak a program támogatottjai, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben.


Az Expresszó klubban szeptember utolsó péntekjén nemcsak koncertek lesznek, de egy különleges zenei program is megvalósul. Ez lesz ugyanis a legelső alkalom, hogy a Backstage fórum című szakmai beszélgetéssorozat a fővároson kívülre is ellátogat. A koncertek előtt a konferenciateremben lesz az a kerekasztal beszélgetés, amelyen az este fellépői, Áron András ‘Apey’, Puskás Peti, illetve Kedves Péter (Belau) vitatják meg, hogyan tud láthatóvá válni közönsége és a szakma számára a zenekarok újabb generációja.

Ezt követően a 21 órás kapunyitással kezdetét veszi a buli: az estét Apey nyitja különleges folkos szólóprojektjével, majd érkezik ringatóan lágy elektronikájával a Belau, végül a The Biebers teszi fel az i-re a pontot energikus és slágerekkel tömött popzenéjével.

[stextbox id=”grey”]A Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) ötödik éve működik a Nemzeti Kulturális Alap keretein belül, egy olyan támogatási rendszerként, amely a hazai könnyűzene népszerűsítését és segítését tűzte ki célul. Kiemelten fókuszál a könnyűzenei előadók fellépési lehetőségeinek támogatására, a nemzetközi megjelenés elősegítésére, a zeneipari edukáció fejlesztésére és a hazai rockzenei örökség ápolására is. A kilenc alprogramból álló támogatási rendszerről és az aktualitásokról bővebben ezen az oldalon olvashatnak.[/stextbox]

 


[fbcomments]