Kultúra · 2016.08.24.

ÉVADNYITÓ – A város támogatja a színház bővítését

A Petőfi Színház évadnyitó társulati ülésén Némedi Lajos alpolgármester kijelentette: a város nevében ígéri, hogy támogatni fogják a színház bővítését és fejlesztését.

Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója elmondta, a Love Letters, a Múlnak a gyermekévek… és a Család ellen nincs orvosság című produkciókkal sikeresen zajlottak a vendégszereplések Balatonföldváron, Békéscsabán, Balatonfüreden, Erdélyben, Szarvason és Tihanyban. A színházban ismét megtartották a hagyományos workshopot, amelynek a végén egy Shakespeare-feldolgozást adtak elő a foglalkozásokon részt vevő gyermekek. Nagy lépés volt Veszprém életében a Carmen című opera bemutatása a Veszprém Arénában. Bebizonyosodott, hogy szükség van a térség életében az operára.


Az igazgató azzal folytatta, hogy biztosítottnak látja a teátrum jövőjét, jól alakulnak a bevételek, és a színháznak a fenntartó önkormányzattal is jó a kapcsolata. A rekonstrukcióval kapcsolatban kifejtette, a kormány tartja magát a Modern Városok Program keretében megkötött megállapodáshoz, és várhatóan 2018 tavaszán megindulhatnak a bontási és építési munkálatok.

Némedi Lajos alpolgármester gratulált a színház nyáron elvégzett munkájához, és sikeres évadot kívánt a társulatnak. A teátrumot egy kincsesládához hasonlította, amely kiemelten fontos Veszprém és a térség életében. A város nevében megígérte, hogy támogatni fogják a színház bővítését és fejlesztését.

Oberfrank Pál még elmondta, hogy a következő évadra tervezett műsor módosul: Szomory Dezső Hermelinje helyett Molnár Ferenc komédiáját, A testőrt állítja színpadra a társulat Guelmino Sándor rendezésében. A direktor kifejtette, bár egytagozatú, prózai színházként működnek, ragaszkodnak ahhoz, hogy népszínházi kínálatot nyújtsanak a közönségnek élőzenés előadásokkal együtt.

A színház augusztus 29-én, hétfőn nyitja meg kapuit a közönség előtt. Szeptember 17-én ismét várják az érdeklődőket a Hétpróba a bérletekért elnevezésű nyílt napra, valamint a Bérletek délutánjára, ahol a nézők kedvezményesen válthatnak bérletet. A teátrum új évadának első bemutatója szeptember 24-én, szombaton a Karinthy Frigyes karcolatfüzéréből készült Tanár úr kérem lesz Oberfrank Pál rendezésében.


[fbcomments]